начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Погребение на роднина, извършено от трето лице.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Погребение на роднина, извършено от трето лице.

Мнениеот dondudat » 13 Мар 2024, 11:27

Здравейте,
Сестра ми бе почина след дълго заболяване. Лице, имащо пълномощно от нея за прехвърляне на недвижим имот е организирало погребението, след като я е намерило мъртва сутринта. Сключва договор за траурни услуги. Изнася в хладилна камера тялото. Около 15 часа НЕ се обажда не на мен - брат и или жена ми, а на трети роднина, за да ни постави пред свършен факт. Тук трябва да отбележа, че са ми нужни 4 часа за да се придвижа веднага до градчето, в което живее сестра ми и в което е извършено погребението. Тоест да пристигна около 19 часа за да променя мястото, където бих искал да бъде тя погребана - а именно родното и село, да организирам роднини и познати и пак да не хвана срока от максимум 48 часа. Тези подробности ги научаваме чак на самото погребение.
По случая се води дело за договора за издръжка и гледане с който е прехвърлен имота.
Въпрос - трябва ли двете дела да се обединят или да заведа отделен иск. Какво трябва да съдържа той. Подлежи ли извършителят на някакво преследване или санкции.
dondudat
Нов потребител

Назад към Наказателно право