начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Предмет на дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предмет на дейност

Мнениеот Авторът на темата » 08 Юли 2004, 14:51

Ако в предмета на дейност на т-ц не е включено "и всички други дейности, незабранени от закона", както често правят, може ли той все пак да си извършва на воля всички други незабранени дейности, или е ограничен от предмета си на дейност?
Авторът на темата

Re: Предмет на дейност

Мнениеот bgjurist » 08 Юли 2004, 15:12

Според мен, е ограничен - трябвало е да се напише изрично, че ще може да извършва и "и всички други дейности, незабранени от закона".
bgjurist
Потребител

Мнениеот Gari » 08 Юли 2004, 16:09

да, освен ако съдат откаже да впише такъв предмет на дейност, както се случи с на мен с едно ООД, което регистрирах в ОС-Благоевград - оставиха ф.д. без движение с резолюция, че трябва да се заличи фразата "...и всички други дейности, незабранени от закон"!
Gari

Gari,

Мнениеот Авторът на темата » 08 Юли 2004, 17:48

Кое казваш, че е "да"? "Да, ограничен е" или "Да, може"?

За твоя случай, ако мога да предполагам, съдът е отказал да го впише така, защото е било дружество с предмет на дейност, която съгласно специални закони не може да се съчетава с други дейности. Например лечебно заведение. това не е общият случай, за който аз питам.
Или не познах?
Авторът на темата

Re: Gari,

Мнениеот донна2 » 08 Юли 2004, 17:50

а по мое мнение може да извършва и други дейности които не са вписани в предмета на дейност стига за тях да не се изисква примерно лиценз , не можеш да ограничиш търговеца , няма и забрана в закона нито санкция изброяването на дейностите не може и не е възможно да бъде всеобхватно
донна2

Мнениеот jiji2 » 08 Юли 2004, 22:34

И аз смятам, че дори и да не е написано, може да извършва всякакви дейности. Посочването на предмета на дейност не е ограничително, но за дейносттите, изискващи специален регистрационен режим следва задължително да фигурират. Всички останали, дори и да не са вписани, могат да бъдат извършвани.
jiji2
Потребител

Назад към Търговско право