начало

Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова

Промяна на дружествен договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на дружествен договор

Мнениеот ПОМОГНЕТЕ » 02 Ное 2004, 13:02

Моля , споделете опита си с мен: Извършвам промяна в обстоятелствата,подлежащи на вписване в ТР по партидата на ООД - Общото събрание е гласувало изключване на съдружник и дяловете му се преразпределят между останалите, т.е. налице е основание да се промени и Дружествения договор. Представих в съда променен договор /чл.119 ал.3 ТЗ/, подписан от управителя. С резолюция ми връщат договора,за да бъде подписан от всички съдружници. Имам проблем- тези съдружници,които са гласували против изключването не са съгласни да го подпишат въпреки взетото решение. Има ли право съдът да ми откаже вписването,ако не представя друж.договор,подписан от всички съдружници?

[%sig%]
ПОМОГНЕТЕ

Re: Промяна на дружествен договор

Мнениеот !!!!!! » 02 Ное 2004, 13:34

Съгласно чл.137 ал.3 от ТЗ съдружник се изключва с решение на общото събрание , което се взима с мнозинство повече от три метвърти от капитала, като изключения съдружник не гласува. Така че сметни гласувалите за изключването съдружници колко гласа имат и накарай само тях да подпишат , ако има 3/4 не би трябвало да имаш проблеми. Нормално е съдът да иска променения договор да е подписан от съдружниците които са приели промяната , за да види дали е налице изискването на чл.137 ал.3, но не и от всички.
!!!!!!

Re: Промяна на дружествен договор

Мнениеот monteskio » 02 Ное 2004, 14:02

Da, taka e !

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Назад към Търговско право