начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Мъртви души

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мъртви души

Мнениеот Гогол » 11 Окт 2003, 14:26

От една година имам устна договорка, със собственика и изп. директор на АД-то в което бях служител, да бъда освободен, като член на съвета на директорите,тъй като не желая да продължавам да му правя услуга допълвайки бройката на членовете до законовия минимум от 3 лица.През този период не съм полагал подпис, като член на съвета на директорите.
Прочетох , че чл.233 ал. 5 от ТЗ ми дава право 6 месеца след получаването от дружеството на писменото ми уведомление за напускането мога сам да се залича от Търговския Регистър
Но те отказват да приемат писмените ми уведомления.
Телеграмите с Известие за Доставка се връщат, като "недоставени" и "непотърсени"
Как за бога да се махна от тоя съвет на директорите.
Всеки се бута да влезе у някой борд, а аз незнам как да се махна...
Гогол

Re: Мъртви души

Мнениеот V » 11 Окт 2003, 15:53

Прати им нотариална покана. Виж чл.488 от ГПК.
V

Мнениеот От Imperator » 12 Окт 2003, 13:02

Може да се представи във фирменото отделение нотариално заверена Декларация, че се отказвате от гласуваните Ви права на член на борда.Приложете тази Декларация към една писмена Молба и няма да има проблеми. Само дето ще трябва да заплатите всичките тези услуги по нотариалната заверка на Декларацията и таксата за молбата до ФО за вписване но партидата на фирмата. После искайте препис за актуалното състояние-10 лв.; в него трябва да е отразена тази промяна.
От Imperator

Мнениеот Гогол » 14 Окт 2003, 20:53

А няма ли риск, че съдът ще я остави без движение защото не съм уведомил писмено дружеството. На какво законово основание съдът ще направи промените ?
Гогол

Мнениеот 12345 » 15 Окт 2003, 10:48

(5) (Нова - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) Член на съвета може да поиска да бъде заличен от търговския регистър с писмено уведомление до дружеството. В срок до 6 месеца след получаване на уведомлението дружеството трябва да впише освобождаването му в търговския регистър. Ако дружеството не направи това, заинтересуваният член на съвета може сам да заяви за вписване това обстоятелство и съдът го вписва, независимо дали на негово място е избрано друго лице.
..................................................
Тази алинея, както правилно сте забелязали наистина ви спасява-това, че се връщат като недоставени или непотърсени не трябва да ви притеснява.Ако сте ги пратили на актуалния фирмен адрес на АД-то, бройте 6 месеца от първото уведомление-законът ги задължава да ви освободят, но ако не го сторят действайте според изр.2 от тази ал.5 и не би трябвало да имате проблеми с отписването във фирмено отделение на СГС.
12345

Назад към Търговско право