начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

поправете ме!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

поправете ме!

Мнениеот nikifor » 04 Юни 2004, 17:40

Моля Ви поправете ме. ЕООД ще назначава нов управител, различен от едноличният собственик. Към заявлението за вписване на промяната трябва да се приложат:
1.решение за назначаване от общото събрание
2.нотариално съгласие на новият управител
3.образец от подписа му
4.актуализиран учредителен акт (в първоначалният учредителен акт е записано, че дружеството се управлява и представлява от собственика на капитала)
5.такси за вписване и обнаросване
6.декларация по чл.142 отТЗ
7.договор за възлагане на управлението (може ли възнаграждението на управителя да бъде уговорено с друг акт? не срещнах изрична разпоредба за това.)

опитът е важна работа!!!!!
nikifor

Re: поправете ме!

Мнениеот peci » 04 Юни 2004, 18:31

МИСЛЯ,ЧЕ Е ДОСТАТЪЧНО.САМО СЛЕДВА ДА СЕ ВПИШАТ В ЗАЯВЛЕНИЕТО ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА,НА КОИТО СЕ ИСКА ПРОМЯНА И ДА СЕ ОТРАЗИ КАК ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ДРУЖЕСТВОТО ОТ НОВИЯ УПРАВИТЕЛ СЪС СТАРИЯ,Т.Е. ЩЕ ИМА ЛИ ДВАМА УПРАВИТЕЛИ ИЛИ СТАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН.
peci
Нов потребител

Мнениеот alexander_tonev » 04 Юни 2004, 22:17

съдът въобще не проверява какво е възнаграждението на управителя. Договорът за управление е необходим само при някои от съставител на Фирмено отделение на СГС, но дори и при тях без проблем минава договор, в който вместо размер на възнаграждение има оставено многоточие:))) Освен това, според мен, няма проблем в договора да се посочи, че "управителят има право на възнаграждение, чийто размер се определя от ОС/едноличния собственик на капитала". Все пак това не е трудов договор, а още повече не е работа на съда да следи за тези работи.
alexander_tonev

Мнениеот еla » 08 Юни 2004, 16:21

Абсолютно не е задължителен елемент. Не правят проблем за това - поне в СГС. Аз съм го правила като в главата за възнаграждения се посочва, че ще бъде договорено допълнително и съобразено със законовите изисквания....
еla

Назад към Търговско право