- Дата и час: 11 Фев 2025, 05:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ-Моля, някой да ми каже!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ-Моля, някой да ми каже!
Колеги, може ли някой да ми каже: Защо при прехвърляне на дялове 100% от капитала по чл.129, ал.2 от ТЗ трябва да се плати такса 80 лв.???? Защо като няма смяна на управителя трябва да му се представя на ново нотариално съгласие с образец на подпис??? - след като той има веднъж представен, като е вписан като такъв??? не мога да си обясня защо....
- L-u
Re: Помощ-Моля, някой да ми каже!
Ami naistina niama oboasnenie.
No za parvia sluchai moga da dam edno, makar i nesmisleno - zastoto sadiite misliat che se prehvarlia targovsko predpriatie (stom se prehvarliat vsichki drujestveni dialove).
Po tozi povod iskam da kaja oste vednaj vav foruma kolko se iadosah kogato sadia mi poiska dogovor za upravlenie (po princip ne go iskat pak i otkade nakade ste im triabva takav dokument???)
No za parvia sluchai moga da dam edno, makar i nesmisleno - zastoto sadiite misliat che se prehvarlia targovsko predpriatie (stom se prehvarliat vsichki drujestveni dialove).
Po tozi povod iskam da kaja oste vednaj vav foruma kolko se iadosah kogato sadia mi poiska dogovor za upravlenie (po princip ne go iskat pak i otkade nakade ste im triabva takav dokument???)
- alaia
А, забравих да каже, че също ми искат договор за управление и аз се чудя не звучи ли тъпо Доверителя възлага, а довереникът приема и т.н. Става въпрос за това, че :Управителят става собственик на капитала и си остава управител.Когато е вписан като управител си има договор за управление, но сега ми се струва тъпо??? Значи прехвърляне на предприятие, гледай ти...
- L-u
Договорът за управление го искат на основаниечл.141 ал.6 ТЗ ако се отнася за ООД.
- vanja
- Младши потребител
Не, не познахте! Да, в стила на 2-ри състав е, но този път изненада - 5-ти състав. никога не бях имала проблеми с този състав, но винаги има първи път.Пуснах за две фирми. На едната вече й взех, решението пак с проблеми, защото нямаше кой да прочете кой е едноличния собственик на капитала. Но на тази сигурно ще имам още много проблеми. И още нещо забравих : искат ми удостоверение за набирателна сметка??? Защо след, като дружеството е регистрирано 1998г. и по ф.д. има приложено удостоверение за внесен 70 % от капитала на дружеството, а за 30 -те % има приходен касов ордер.
За vanja: Не, не е ООД, а ЕООД. Едноличен собственик на капитала е управителя, т.е. стана управителя, като изкува всички дялове по чл.129, ал.2 ТЗ.
За vanja: Не, не е ООД, а ЕООД. Едноличен собственик на капитала е управителя, т.е. стана управителя, като изкува всички дялове по чл.129, ал.2 ТЗ.
- L-u
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|