начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Нов начин за получаване на кредити?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нов начин за получаване на кредити?

Мнениеот signal » 03 Яну 2007, 16:01

Управител на агенция за недвижими имоти, без мое знание и съгласие -
е заявил кредит в банка, като е посочил като цел купуването на мой
недвижим имот.
За да удостовери целта на кредита той е представил в банката
незаверено копие на нотариалния акт на моя имот, получено от
Службата по вписванията - София. Завел е иск срещу мен да му
платя обезщетение по чл. 12 ЗЗД за това, че съм отказал
да му продам имота си, като подкрепя иска с факта, че е получил кредит от банката.

Банката действително му е предоставила кредит, като за основание е
използвала вместо предварителен договор, какъвто управителят не притежава и който, доколкото знам е необходим в такива случаи
- незавереното копие на нот. акт, получен от СВ-София.

Правомерни ли са действията на управителя и на банката?
signal
Младши потребител

Мнениеот tedi_2 » 05 Яну 2007, 12:14

Действията на управителя не са правомерни. Щом е заведено дело, на всяка цена се обърнете към адвокат, защото ми се струва, че се охитва да ви спретне измама.
tedi_2
Потребител

Мнениеот uvella » 05 Яну 2007, 17:45

От м.10.2006г. има нов чл. 248а НК:"който, за да получи облекчени условия за кредитиране, представи неверни сведения... ал.3) ако деянието е извършено от лице, което управлява или представлява ЮЛ... Банковият служител, разрешил кредита при липса на изискуемите документи/гаранции/обезпечения също носи дисциплинарна отговорност(по ЗБКД). Подайте тъжба до прокуратурата (окръжна, делото е подсъдно на ОС), като изложите известните ви обстоятелства, да се образува досъдебно производство срещу въпросния управител на АНИ, без да квалифицирате деянието му (ако е станало преди м.10, ще носи нак.отговорност по друг текст от НК, може с това деяние да се установят и други закононарушения - ще има идеална съвкупност).Във връзка със ЗБКД и банковата тайна ще трябва разрешение от съда, да се изискат документите, послужили за отпускането на кредита и създаващи предпоставки за изнудването. Най-общо - това е измама - дали по раздел IV НК или с друга квалификация, зависи какво ще се установи при разследването. Във всички случаи ви е необходим адвокат по нак.право. Докато производството е "висящо", не могат да ви "вземат" имота по законов ред.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Благодарен съм Ви за отговорите.

Мнениеот signal » 05 Яну 2007, 18:12

Работата е много дълбока - прокуратурата отказва да реагира.

По всяка вероятност ще публикувам всички известни ми материали
в Интернет - като казус, без да назовавам "играчите".

Мога ли да се обърна към Вас по ел. поща - като Ви съобщя някои подробности около случая?

(На адвокатите по нак. право, които са ми известни просто не доверявам.)
signal
Младши потребител

Мнениеот uvella » 05 Яну 2007, 18:34

Начини за свързване с мен има в http://www.lex.bg/members/uvella
изберете си какъв. Що се отнася до региона, работя с колеги почти из цяла Б-Я и то такива, които са лоялни към клиентите си.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Назад към Ипотека