начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Искам справедливост!!!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам справедливост!!!

Мнениеот marinfilipov » 15 Яну 2008, 15:53

Нуждая се от консултация във връзка с причинени на мен и моето семейство неудобства и проблеми.
Става въпрос за следното:
През месец декември с помощта на ипотечен кредит закупихме жилище в гр. София. Устно се споразумяхме с бившите собственици че до заминаването им за Испания към края на месеца да ползват жилището, като оставят апартамента в състоянието към момента на покупката, но вместо да предадат ключовете лично, както бе указано и в предварителния договор, те ги пратиха по трети човек, непознат за нас.
При опит да се свържем с тях, познатите ни телефони не отговаряха и т.н.
При последвалия оглед на жилището установихме,че обещаното ни имущество, а именно обзавеждане за спалня и кухня не е вече в жилището. При последвалото ни нанасяне, без да имаме финансова възможност за закупуване на друго такова спим в нетипични условия, да не говорим за приготвяне на храна или подобни.
Интересувам се дали сум в правото си да заведа иск за нанесени неимуществени вреди на мен и моето семейство и до какъв размер?
Предвариъелно Ви благодаря!
marinfilipov
Нов потребител

Мнениеот adiko » 15 Яну 2008, 17:35

ако не сте описали обзавеждането в някакъв писмен документ, нямате тази договорка (че ще останат в апартамента) писмено, влизате във владение вероятно по различен начин от описания в нотариалния акт. ако нямате както се казва нищо "черно на бяло"... съжалявам да ви го кажа, но нямате полезен ход :?
adiko
Потребител

Мнениеот Karakochev » 15 Яну 2008, 22:01

Мда , наивност и пестене от юридически услуги - това е опасна комбинация.....
Karakochev
Потребител

Мнениеот nasso_5 » 15 Яну 2008, 22:32

Само не разбрах за вилиците и лъжиците...а тоалетната хартия там ли е?
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот sylvie » 15 Яну 2008, 23:15

а освен предварителен договор, все пак нотариален акт има ли?
sylvie
Младши потребител

Мнениеот adiko » 16 Яну 2008, 13:01

трябва да има, все пак нали е с ипотечен кредит.
колеги, не мисля че е редно да се подигравате на човека, все пак той очевидно е имал добри намерения - да ги остави още малко да си поживеят в апартаманета... за следващия път ще знае...
не знам дали сте чували следното: ако един човек е доволен от нещо - той ще се похвали на 5 човека, но ако е недоволен - ще се оплаче на 20. нека не правим лоша реклама на този форум и да не създаваме лошо име на юристите :wink:
adiko
Потребител

Мнениеот fixxxer » 16 Яну 2008, 14:45

Дон Кихот равно ли е на КЦН_КГ и Луютиуат?!? :lol: :lol: :lol:
Ако позная, че е равно ще ходя да се пробвам на тестовете на МЕНСА :wink:
fixxxer
Потребител

Мнениеот barri » 16 Яну 2008, 15:03

адико, ти чел ли си вицовете в секцията Хумор в този сайт?? вече има изградено лошо мнение за нас....
barri
Потребител

Мнениеот Magnollia » 16 Яну 2008, 15:50

Не е лошо да отговорим на човека в крайна сметка. Законът ни дава възможността да помагаме "безплатно" на нямащи възможност да си позволят правна помощ хора. А като гледам, че не могат да си купят котлон и един матрак за да спят нормално мисля, че сме точно в тази хипотеза.

Наистина, господин marinfilipov, ако нямате нито в предварителния договор (ако такъв сте сключили), нито в нотариалния акт уговорка, че жилището се купува с мебалите, много трудно ще докажете каквото и да било. Още повече, че Вие говорите че "Устно се споразумяхме с бившите собственици". Това означава, че сте получили владението на имота ведна - с подписването на нот.акт.
Дайте малко повече подробности, ако искате по-точен отговор.
Иначе можете да ги съдите за каквото си пожелаете. Въпроса е какво ще можете да докажете.
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот adiko » 16 Яну 2008, 19:03

barri, напълно наясно съм с лошата репутация на адвокатската професия, но нека не я разваляме допълнително. още повече както казва Magnollia тук хипотезата е, че хората нямат възможност да си позволят адвокат...
нали не смятате, че е редно да ги подиграваме?
adiko
Потребител

Мнениеот berbo » 16 Яну 2008, 22:53

Не се отчайвайте- винаги има изход. Варианта с изхвърлянето на вещите е приложим само за човек от типа"дебел врат', но не и за обикновен човек. Послушайте колегите и потърсете юрист, и не се отказвайте да ги гоните до дупка "тарикатите", който си мисля че могат да се разпореждат с Вашата собственост, както си искат.
Като за начало Ви предлагам този линк, просто за информация да видите, че всичко е възможно.

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001401
berbo
Младши потребител

Мнениеот adiko » 17 Яну 2008, 10:55

колега, никога не можем да сме сигурни дали това, което ни представя някой отговаря напълно на истината. а от друга страна никой не ви кара да отговаряте на когото и да било - въпрос на личен избор.
например при вас може да дойде клиент и да ви разкаже някаква сърцераздирателна история за това как някой го е подхлъзнал и вие да му измислите работеща схема не само за да се измъкне от ситуацията, но и да получи "възмездие" и след някоя и друга година да се окаже, че опонента на вашия клиент е бил в неизгодната ситуация, че е болен от рак или някоя друга гадост и единственото успокоение за вас би било, че сте действали с добра воля. но това е положението. в много дълбоки води нагазваме с интерпретациите на истината. така, че дори и толкова много да ви дразнят хората с питанията си, които смятате, че просто не искат да отидат при адвокат, защото им досвидяват парите, не може ли просто да не им обръщате внимание? :)
иначе, гледайте по широко на нещата :) аз тази вашата история, която се е случила преди толкова години отдавна да съм я забравила :) нямам време да се занимавам с глупости или да събирам кофти спомени :) живота е прекрасен и баланс винаги има :)
adiko
Потребител

Мнениеот Sahiba » 17 Яну 2008, 12:29

berbo написа:Не се отчайвайте- винаги има изход. Варианта с изхвърлянето на вещите е приложим само за човек от типа"дебел врат', но не и за обикновен човек. Послушайте колегите и потърсете юрист, и не се отказвайте да ги гоните до дупка "тарикатите", който си мисля че могат да се разпореждат с Вашата собственост, както си искат.
Като за начало Ви предлагам този линк, просто за информация да видите, че всичко е възможно.

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001401

Здравейте,
От началния пост изобщо не става ясно мебелите чии са.
Sahiba
Потребител

Мнениеот marinfilipov » 18 Яну 2008, 11:27

Благодаря на всички!
marinfilipov
Нов потребител

Мнениеот marinfilipov » 18 Яну 2008, 11:33

sylvie написа:а освен предварителен договор, все пак нотариален акт има ли?
Разбира се!
Досега не съм се парил от такива лоши хора, но вече ще имам едно наум.
Ей хората наистина станаха много лоши.Аз мисля че единственото за което мога да се закача е, че ключовете не ни бяха предадени лично,както пише в предварителния договор, а от непознат човек и то пред цяла банка свидетели :)
marinfilipov
Нов потребител

Мнениеот marinfilipov » 18 Яну 2008, 11:36

nasso_5 написа:Само не разбрах за вилиците и лъжиците...а тоалетната хартия там ли е?

Не се бъзикайте!!!
marinfilipov
Нов потребител

Мнениеот marinfilipov » 18 Яну 2008, 11:38

Magnollia написа:Не е лошо да отговорим на човека в крайна сметка. Законът ни дава възможността да помагаме "безплатно" на нямащи възможност да си позволят правна помощ хора. А като гледам, че не могат да си купят котлон и един матрак за да спят нормално мисля, че сме точно в тази хипотеза.

Наистина, господин marinfilipov, ако нямате нито в предварителния договор (ако такъв сте сключили), нито в нотариалния акт уговорка, че жилището се купува с мебалите, много трудно ще докажете каквото и да било. Още повече, че Вие говорите че "Устно се споразумяхме с бившите собственици". Това означава, че сте получили владението на имота ведна - с подписването на нот.акт.
Дайте малко повече подробности, ако искате по-точен отговор.
Иначе можете да ги съдите за каквото си пожелаете. Въпроса е какво ще можете да докажете.

Какви по-точно подробности.Опитах се кратко да обясня проблема си.Няма страшно не е болка за умирачка, но се чувствам много,ама много пре...н Сори
marinfilipov
Нов потребител

Назад към Ипотека