Здравейте,
за закупуването на недвижим имот ми се налага да тегля ипотечен кредит и задвижих нещата в една банка, но възникна следния проблем: Въпросната банка предлагаше кредити на промоционална лихва, без да бъде обявен краен срок на промоцията. Както следва по дати - на 20.06 подавам молба за предварителна оценка на имота, която трябваше да бъде готова до 24.06, заплащам и таксата за нея. На 25.06 със пълния набор документи отивам да пускам молба за кредита. Връщат ме, тъй като оценката, макар и готова не е входирана в банката !? На 27.06 подавам всички останали документи и доплащам разликата за вече официалната оценка на имота. Държа да подчертая, че до този момент все още се говори за кредит с промоционална лихва.
на 07.07 съвсем случайно попадам на информация в интернет, че въпросната банка вече работи с нови лихвени проценти от 30.06.
Разбира се веднага се свързах с кредитния инспектор, който ми съобщава следното: В сила е нов лихвен процент от 30.06, като молбата за кредита трябва да е внесена не по-късно от 24.06 за да се ползва пром. лихва. Когато попитах защо не съм бил информиран при подаването на документите, се оправдаха,че те самите още не са знаели. Така и не ми казаха защо не са се свързали с мен до 07.07, седмица след като лихвения процент е официално променен, а моя кредит същевременно се обработва ???
Днес служителката ми показа писмото с което са уведомени за настъпилите промени и за мое учудване датата на писмото е 20.06 или 7 дни преди да входирам милбата за кредита. Днес категорично и окончателно ми казаха,че кредита няма да бъде отпуснат на промо-лихва. Въпросът ми е дали е възможно да бъде вдигнат лихвения процент със стара дата, при входирана молба, и какви права имам при положение, че наредбата за промяна на лихвения процент е издадена преди входирането на молбата, без да бъда информиран за това и подписване на документи при старите условия .
Благодаря Ви предварително
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жилищен кредит
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Единственото, което работи при банките е...натискане, колкото и грубо да звучи. Отидете в банката, съвсем спокойно им обяснете, че искате да си изтеглите документите, тъй като явно сте ги подали в момент на заблуда Искате да ви върнат сумите, които сте платили до момента, тъй като интересът ви към "непромоционален" кредит е никакъв. Имат го и други банки. А оценката няма как да си я ползвате, защото всяка банка работи с точно определени оценители, ако въобще решите да теглите друг кредит. Говорете с управителя на съответния клон, а не със служителки от някое гише. Ако не желае да Ви приеме, обяснете на секретарката горното и че ще му го представите в писмен вид, с входящ номер и копия до Банков надзор и Комисия за защита на потребителите. Много е важно да говорите малко и спокойно. Успех.
Ако се стигне реално до размяна на писма, непременно се обърнете към адвокат, които да напише Вашето писмо.
Ако се стигне реално до размяна на писма, непременно се обърнете към адвокат, които да напише Вашето писмо.
- milletti
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|