начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

относно покупка на апартамент с кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно покупка на апартамент с кредит

Мнениеот mima » 09 Юни 2004, 12:55

Продавам апартамент.Имам клиент,които иска да гокупи като заплати две трети от сумата с кредит от банка.Много моля да ми изясните доколкото е възможно какви рискове крие този начин на плащане.В кои момент аз ще си получа изцяло сумата.Освен този въпрос имам и друг.Апартамента които продавам ми е бил основно жилище преди 4 години т.е до 2000 г.Ще трябва ли да го обявявам в годишната дан. декларация.Още веднъж благодаря.
mima

Re: относно покупка на апартамент с кредит

Мнениеот LSN » 09 Юни 2004, 14:02

Купувачът Ви ще учреди договорна ипотека в полза на банката.
Ще си получите частта от парите, предмет на финансиране от банката, в момента, в който тя се увери, че по партидата на купувача в Служба по вписванията има вписана законна ипотека върху имота и че няма други пречки съобразно сключения между тях договор за банков кредит. Това става в рамките на няколко дни - различно е в различните градове. Иначе частта, която купувачът дава, може да се плати в момента на изповядване на сделката пред нотариус. Рискът е, че в случай на неплащане от страна банката, трябва да развалите сделката, което струва пари - съдебни, адвокатски такси и прочие.
LSN

Мнениеот ела » 09 Юни 2004, 14:30

не е лошо да изискате от купувача или от банката условията, които ще се впишат задължително в нотариалния акт за покупко-продажба. Всички банки имат такива и ги предоставят на клиентите си при отпускане на този вид кредити
ела

Мнениеот кики » 10 Юни 2004, 17:52

LSN написа :"Купувачът Ви ще учреди договорна ипотека в полза на банката.
Ще си получите частта от парите, предмет на финансиране от банката, в момента, в който тя се увери, че по партидата на купувача в Служба по вписванията има вписана законна ипотека върху имота и че няма други пречки съобразно сключения между тях договор за банков кредит."
Въпросът ми е - договорът с банката законна или договорна ипотека е? Скоро имахме такъв случай и никой не беше подал молба до службата по вписвания, защото в единия случай я подава нотариуса, а в дру гия - кредитора. Така че хората чакаха 20 дена докато ипотеката се впише, за да си получат парите.
кики

Мнениеот indi_AD » 11 Юни 2004, 08:21

С банката се сключва договорна ипотека!
indi_AD

Назад към Ипотека