начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Закупуване на имот от няколко човека с ипотечен кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупуване на имот от няколко човека с ипотечен кредит

Мнениеот doroteia_mihailova » 07 Фев 2010, 18:16

Здравейте,
Имам нужда от помощ...
Казуса е следния: Майка ми, баща ми, сестра ми и аз бихме искали да закупим имот (къща на 3 етажа), но няма да можем да съберем цялата сума. Имайки предвид, че майка ми е безработна, баща ми пенсионер, само сестра ми и аз можем да си позволим да изплащаме кредити.
Бихме искали имотът да се раздели на части, като всеки от нас да има негова собственост.
Възможна ли е ипотеката, ако при закупуването въпросния имот стане собственост на четеримата.
Ако да - това означава ли че всеки собственик трябва да има кредит или кредита трябва да е само един?

Ще Ви бъда много благодарна, ако ми съдествате със съвет!
Благодаря предварително!
doroteia_mihailova
Нов потребител

Re: Закупуване на имот от няколко човека с ипотечен кредит

Мнениеот svettoslav » 08 Фев 2010, 20:03

doroteia_mihailova написа:Възможна ли е ипотеката, ако при закупуването въпросния имот стане собственост на четеримата.
Ако да - това означава ли че всеки собственик трябва да има кредит или кредита трябва да е само един?

Много работи са възможни.Ако се консултилате с юрист,той най-добре ще Ви обясни какво може и какво не-един кредит,два,три,респ. една ипотека,две или повече.Така че най добре е така да се процедира. И без това въпросите ще трябва да се изясняват с негово съдействие-относно конкретно придобиваното имущество от всеки от Вас,реални или идеални части от къщата и т.н.Сигурно не една среща ще имате с адвоката.
Успех!
svettoslav
Активен потребител

Назад към Ипотека