Здравейте много се радвам,че съществува този форум за помощ.
Радвам ако някой проеви разбиране и ми помогне на моя доста заплетен случай.
Собственичка съм на имот който ми беше въстановен със съдебно решение,част от имота ми се ползва без прабно основание от друго лице, за което поисках от общинския кмета на основание чл.34 ЗСПЗЗ да изгони натрапника.
Заповед беше издадена и съответно от другото лице обжалвана пред ОС с което заповедта бе спряна.
Въпроса ми е как мога да накарам юристконсулта на общината да се явава на делото защото без оправдателни причини не взима становише да си защити собствената заповед
която е издала пред окръжния съд или ВАС
- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
юристконсулта на общината
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: юристконсулта на общината
първо заповедта не е издадена от юрисконсулта а от кмета;
второ не юрисконсулта решава дали да се явява по делата, и не няма вариант да го накарате вие
второ не юрисконсулта решава дали да се явява по делата, и не няма вариант да го накарате вие
- mnogotypi
- Потребител
1.юристконсулта подготвя заповедта А КМЕТА Е САМО ПОДПИСВА
2..юристконсулта НАЛИ ЗАТОВА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА ЗА ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБЩИНА.
2..юристконсулта НАЛИ ЗАТОВА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА ЗА ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБЩИНА.
- МНОГО УМНИ
именно и изпълнява заповеди........явно не си в час с реалната ситуация/не че е правилна/
сега ще спорим кой издава заповедта ли........много тъжно
сега ще спорим кой издава заповедта ли........много тъжно
- mnogotypi
- Потребител
спора е за това,че юристконсулта не прявава отговорност към един акт който кмета е подписал, това ме води до мисълта за КОПЪПЦИЯ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАС. А наи лошото е,че няма как да се накаже тази бездеиствие.Защото ако заповедта баде отхвълена кмета се задължава да плати разноски по делото и той няма да си бракне в джоба нито юристката,а го плащат дънакоплатците.
- МНОГО УМНИ
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ, не мога да споря за това, но реално това е факт
- mnogotypi
- Потребител
госпожо- вие сте заинтересована страна и можете да участвате в административното производство и да си защитавата пряка интересите - не е необходимо да разчитате само на добрата вола на общината
- юристконсулта
За съжаление, по никакъв начин не можете да го накарате да се явява на делата -него или кмета, а някои общини за делата наемат адвокати /не пращат юрисконсултите, защото не са в час пък или пък нямат физическата възможност да се явяват по всички дела, които се водят срещу тях/. А защо заповедта не е обжалвана пред Областния управител по административен ред, а се е стигнало направо до съдебно обжалване? Обикновено в такива случаи жалбоподателите ползват първо този ред.
- boba
Радвам се,че проявихте разбиране към проблема ми.
Искам да отговоря на boba.
Заповедта не е обжалвана пред обласния управител защото общинския кмет заедно с юристконсулта на общината (немога да споменаван за коя община гогоря,но много ми се) неискаха да издадът заповед на основание чл 34 и затова се наложи аз да се обърна към обласния управител.Той ме разбра изсуша и нареди на кмета на общината да се издаде тази заповед и беше пряко контролирана от него.Но за съжаление сега неискат да се защитят пред окръжния съд, а едвали ще се явават пред ВАС.
Искам да отговоря на boba.
Заповедта не е обжалвана пред обласния управител защото общинския кмет заедно с юристконсулта на общината (немога да споменаван за коя община гогоря,но много ми се) неискаха да издадът заповед на основание чл 34 и затова се наложи аз да се обърна към обласния управител.Той ме разбра изсуша и нареди на кмета на общината да се издаде тази заповед и беше пряко контролирана от него.Но за съжаление сега неискат да се защитят пред окръжния съд, а едвали ще се явават пред ВАС.
- димитрина
Мисля,че става въпрос за голям спонсор на общината щом се е стгнало до обласната управа за една заповед.:)
- retro
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|