начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отново ЗОП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново ЗОП

Мнениеот Andreevska » 11 Яну 2005, 13:19

Ако единственият спечелил, не подпише договора, възложителят задължен ли е да обяви нов открит конкурс?
Andreevska

Re: Отново ЗОП

Мнениеот Милена.П » 11 Яну 2005, 14:27

Длъжен е да прекрати процедурата - чл. 24, ал. 1, т. 4 от НВМОП. След това може да открие нова процедура (чл. 25) но не е задължен.
Милена.П

Мнениеот Andreevska » 11 Яну 2005, 14:42

чл.14 от ЗОП?
Andreevska

Мнениеот Милена.П » 11 Яну 2005, 14:47

Извинете, подведох се по другата Ви тема и пак пиша за малка обществена поръчка. Тук за малка обществена поръчка ли става въпрос?
Милена.П

Мнениеот Милена.П » 11 Яну 2005, 14:48

По ЗОП има аналогични текстове - 39, ал. 1, т. 4 и 40
Милена.П

Мнениеот Andreevska » 11 Яну 2005, 14:52

Аз се извинявам - все за малка обществена поръчка става дума, която ми създава големи проблеми.Виждам че сте по-навътре от мен и ви моля за помощта ви.
Andreevska

Мнениеот Милена.П » 11 Яну 2005, 15:00

Притеснявам се да не ви подведа - просто миналата седмица ми се наложи набързо да навляза в материята, и за това имам някакъв поглед, но не можах да намеря практика. Все пак смятам, че ако процедурата е прекратена и изчете срока за обжалване на решението за прекратяване, възложителят може, но не е длъжен да обяви нова процедура.
Милена.П

Мнениеот Andreevska » 11 Яну 2005, 15:08

Ако възложителят е по чл. 7/1/, т. 1-4 от ЗОП и поръчката е за над 30 000 лв./за доставки/ - чл. 2 /1/,т.2 от НВМОП не е ли длъжен?
Andreevska

Мнениеот Милена.П » 11 Яну 2005, 15:31

Не ми изглежда логично да е длъжен - може междувременно да е отпаднал интереса от доставка
Милена.П

Мнениеот Andreevska » 11 Яну 2005, 15:35

Касае се за жизнено важен продукт и възложителят не може да извършва дейност без него.
Andreevska

Мнениеот Милена.П » 11 Яну 2005, 15:39

В такъв случай предполагам, че дори и без да е длъжен, ако процедурата се прекрати ще обяви нова
Милена.П

Мнениеот Andreevska » 11 Яну 2005, 15:43

Благодаря ви за съдействието, надявам се да сме на прав път.
Andreevska

Назад към Административно право