начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

изключване от ловна дружинка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изключване от ловна дружинка

Мнениеот tu6an » 17 Яну 2011, 12:43

Искат да ни изключат от ловна дружинка поради лична разправа с член от дружинката.Имат ли право и мога ли по някъкав начин да се защитя>?
По нареждане на председателя всички гласуват каквото той им нареди и аз няма как да се защитя,моля някой, ако има идея какво мога да направя нека пиши./
tu6an
Младши потребител

Re: изключване от ловна дружинка

Мнениеот rim_konsul » 31 Яну 2011, 02:48

Има отговор на поставения въпрос, но трябва да ми педоставите устава на ловната си дружинка. Има доста нормативи, които указват как да се защитят правата и интересите.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2011, 12:33

:roll: Кои са нормативите, че ми стана интересно, колега?

Ловната дружинка няма устав :P :lol: , а правила( може и да нямате, знам ли ви), нейсе.
Ловното сдружение, обаче, да!
В ЗЛОД е записано кога един ловец може да бъде изключен от ловното сдружение, но вие не сте в предвидените в закона хипотези.
Има лечение за вашия проблем и той се нарича адвокат, но ще му е нужно на колегата да види всички книжа( а вие убедена съм ги нямате...протоколи от ОС на дружинката, Решения, присъствени листи, правила- ако ли ги имате...).
Аз бих сезирала съответното ловно сдружение с жалба, не съда, и там бихте могъл да се запознаете с взетите на ОС на дружинката решения( на такова трябва и да сте изключен, не става еднолично).

Вижте и устава на сдружението( нали сте гласували тази дружина да влезе в определено сдружение, пък и беше скоро.... заради пререгистрациите и новите 15г. договори със съответните ДЛС(ДГС).)

И, ловецо, наемете си адвокат, респективно вземете мерки за корекция - агресивно поведение и огнестрелно оръжие не са препоръчвана комбинация. Освен ако нямате желание да се разделите с хобито си.
Наслука.

п.п. Да! Какво да правите? корекция в поведението- задължително, после ако сте изключен ( правомерно или не) от тази дружина, търсите друга в която да се впишете( ако се намери такава да ви приеме), че инак лошо наистина за хобито ви- отнемане на билета за лов, после косаджията ще си свърши работата и ще отнеме свидетелството за носене на оръжие...
Всичко си има последици.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kuzdov » 01 Фев 2011, 13:07

След като сте в лоши отношения с член на дружинката, как ще ходите на излети заедно? Аз не бих допуснал човек с оръжие зад гърба си ако съм сигурен, че ме мрази... А и доколкото познавам ловците, често излетът е обилно полят с алкохол, та комбинацията е доста опасна. Потърсете си друга дружинка, ако не можете да изгладите конфликта.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Назад към Административно право