начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Искам да си изкарам документ, че не съм напускала България

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да си изкарам документ, че не съм напускала България

Мнениеот margozina » 19 Фев 2011, 02:06

Искам да си изкарам документ, с които да докажа пред съда,че в даден период от време (например от 2009г. до 2010г. ) не съм напускала България. Какво трябва да представлява тоѝ? И как и от къде да го изкарам?
margozina
Нов потребител

Re: въпрос-спешно

Мнениеот hidden » 19 Фев 2011, 10:57

Дирекция "Български документи за самоличност" или "Гранична полиция" към МВР.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Re: Искам да си изкарам документ, че не съм напускала България

Мнениеот nikiboy » 19 Фев 2011, 23:12

Е то хубаво, ама ако сте ходила до Румъния ли Гърция (нали сме в ЕС и почти шенгенци) не е задължително да го отбележат в компютрите.
Имам познати, които отидоха за 1 ден до Букурещ преди 2 години и още се водят, че са в чужбина, защото са ги отбелязали само на излизане.
Като сметенете, че вече за там не е нужен паспорт, няма как и с печати ( тоест че няма печати ) да го докажете.
Тоест, ако края на 2008 сте отишли да пиете едно узо в Гърция, от справката може да излезе, че още сте там :mrgreen:

Успех, голям кеф е в ЕС и Шенген.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот margozina » 20 Фев 2011, 21:08

А знаете ли за колко време става и какви документи трябва да подам?
margozina
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 20 Фев 2011, 21:55

margozina написа:А знаете ли за колко време става и какви документи трябва да подам?

Лична карта, няколко дни чакане и 10-тина лева такса. И не на последно място "неочакван резултат" :mrgreen:
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот dimist » 20 Фев 2011, 23:10

Мисията невъзможна.
Всички справки завършват с уточнението, че след 1.1.2007 година, системата не е пълна. Така, че подобно удостоверение трудно ще ви свърши работа. Аз самият се водя, че съм напуснал България преди 3 години през аерогара София, и не съм се прибрал. Следващото ми отбелязване е , че съм напуснал преди две седмици пак оттам. Просто на прибиране само ми погледнаха паспорта, без да го прекарат през четеца. А излизанията през сухопътната граница с Румъния ги няма.
А вие какви факти ще доказвате с това, че не сте напускали страната?
dimist
Потребител

Назад към Административно право