начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Акт от Камера на КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт от Камера на КАТ

Мнениеот ivanov123 » 07 Апр 2011, 23:15

Здравейте,
имам акт от Юни 2010 за превишена скорост. Снимка от камера. След това имам съставен акт. Превишението е 50 над допустимото. Отидох на гишето в кат през декември искаха да ми вземат книжката за два месеца. Понеже в момента новия закон гласи че се заплаща само глоба без да се отнема книжката. Въпроса ми е сега ако отида в КАТ - по- стария или по новия закон ще ми се разглежда акта?
ivanov123
Нов потребител

Re: Акт от Камера на КАТ

Мнениеот law_master » 08 Апр 2011, 10:03

Ами зависи какво ще решат - дали да се приложи закона който е действал към момента на извършване на нарушението или по-благориятния за дееца -> т.е. новия закон.

М/у другото от каква камера Ви е акта - Спийд камерите дето са на пътя Сф - Бс или мобилните камери в патрулките.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот sogio » 08 Апр 2011, 12:10

ivanov123 написа: Отидох на гишето в кат през декември искаха да ми вземат книжката за два месеца. Понеже в момента новия закон гласи че се заплаща само глоба без да се отнема книжката. Въпроса ми е сега ако отида в КАТ - по- стария или по новия закон ще ми се разглежда акта?

Как така са искали, но не са Ви я взели?
Предполагам, че се Ви връчили наказателното постановление. Ако е така, то в 7-дневен срок сте имал възможност да обжалвате. Само тогава имате някакъв шанс.
Мястото на извършване на нарушението е от значение за определяне на местно компетентния съд, който ще разгледа жалбата Ви. В Адм.С - София град доколкото знам повечето съдии приемат, че измененията в ЗДвП (т.е. отпадането на наказанието лишаване от право да се управлява МПС и увеличаването на размера на глобата) не са по-благопияти за нарушителя, поради което не прилагат новите такстове. В други Адм.С приемат точно обратното, което е и по-правилното според мен.
sogio
Потребител

Мнениеот tinamaneva » 29 Апр 2011, 00:31

До Иванов 123,не знам каква камера,на Ви съветвам да си видите сметката изписана на наказателното постановление да ли е тази към бюджета или лична.Спипах доблестните служители на КАТ да вписват лична банкова сметка,вместо истинската-плащаш с карта,банкомат,интернет и...гориш.Занимавах прокуратура,журналисти,медии...НИЩО.Небило техен проблем.Проверявайте и не плащайте!
tinamaneva
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 29 Апр 2011, 22:36

tinamaneva написа:......Спипах доблестните служители на КАТ да вписват лична банкова сметка,вместо истинската-плащаш с карта,банкомат,интернет и...гориш.Занимавах прокуратура,журналисти,медии...НИЩО.Небило техен проблем.Проверявайте и не плащайте!

Да бе, да ... И един мармот увива шоколад в станиол :roll: .....
А наказателното постановление и АУАН-а къде отиват? Сигурно в тая велика корупционна схема, създадена за да измъкне Вашите 100 лева, са включени всички в КАТ - от чистачката до началника ..... И всеки по веригата прибира по петак, а сметката е на някой конспиратор в банка на Кайманите... Ей, луд умора няма :lol: ....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Назад към Административно право