начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

неподписан АУАН от свидетеля

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неподписан АУАН от свидетеля

Мнениеот reg_reg1 » 14 Юли 2011, 20:30

Здравейте!
Съставен е АУАН по ЗДвП за превишена скорост. В акта е посочен само един свидетел - очевидец на извършвенато на нарушението и на съставянето на акта /колегата на полицая актосътавител. Посоченият свидетел обаче НЕ СЕ Е ПОДПИСАЛ в акта. Така акта е биз подпис на свидетел. Друг свидетел по акта няма. В момента обжалвам НП.
Въпросът ми е това нарушение представлява ли самостоятелно основание за отмяна на НП / защото друго не мога да открия/. Страховете ми са, ако този свидетел бъде разпитан от съда / АНО е направил такова искане, както и искане за разпит на актосъставителя/, и потвърди, че е присъствал на нарушението и на съставянето на АУАН, но просто е забравил да се подпише в акта, това ще санира ли нарушението от неподписването.
Ще съм задължен ако постнете практика на съдилищата, по възможност административни. Благоря.
reg_reg1
Потребител

Назад към Административно право