начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

дубликат на удостоверение за раждане

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дубликат на удостоверение за раждане

Мнениеот nikur » 29 Сеп 2011, 21:20

В деловодството на детската градина, която посещава детето ми, изискват от мен дубликат на удостоверението за раждане/на детето/ - издадено с "днешна " дата. Въпросът ми е редно ли да оставя в оригинал такъв документ в деловодството или негово ксерокопие, защото мисля че дубликата е със статут на оригинал.
nikur
Нов потребител

Re: дубликат на удостоверение за раждане

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Сеп 2011, 21:37

ксерокопие, заверено от Вас или сверено на място
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Сеп 2011, 11:19

nikur написа:В деловодството на детската градина, която посещава детето ми, изискват от мен дубликат на удостоверението за раждане/на детето/ - издадено с "днешна " дата. Въпросът ми е редно ли да оставя в оригинал такъв документ в деловодството или негово ксерокопие, защото мисля че дубликата е със статут на оригинал.

Абсолютно излишно е да оставяте оригинал на удостоверението за раждане на детето Ви където и да било, в която и да е служба, както и детска градина. Винаги се прилага /при подаване на документи/ксерокопие. Дори и дубликат не Ви е нужен, щом първоначално издаденото удостоверение е налице/ не сте го загубил / а/.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот irina » 09 Окт 2011, 17:55

дубликат се вади само при загубване или унищожение на оригинала, нямат право да ви искат акт за раждане с днешна дата, ако имате оригинала...напражете копие и напишете "вярно с оригинала" и днешна дата
irina
Младши потребител

Назад към Административно право