начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Мнениеот potrebitel831 » 10 Май 2024, 20:08

Здравейте,
получих следното НП от КАТ :

НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ
Nº --
ОДМВР ПЕРНИК, С-Р ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПЕРНИК, дата 26.03.2024 г.
oAncausT eiver
, на дльжност НАЧАЛНИК СЕКТОР
в ОДМВР ПЕРНИК, С-Р ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПЕРНИК , упълномощен с 8
• г. на
Министьра на вътрешните работи, като взех предвид, че
, на дльжност МЛ. АВТОКОНТРОЛЬОР, при С-Р
ПЬТНА ПОЛИЦИЯ ПЕРНИК_ОЛМВР ПЕРНИК, е съставил акт за установяване на административно нарушение Nº xxx-xxxxxxx от дата 26.04.2023

Въпросът ми е , мога ли да го обжалвам по 34 ал.3 от ЗаНН :
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
, понеже акта е издаден на 26.04.2023, а НП е издадено на 26.03.2024 година , тоест 11 месеца по-късно. И дали някой знае какви са ми шансовете , благодаря предварително!
potrebitel831
Нов потребител

Re: Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Мнениеот bvoykov » 10 Май 2024, 20:18

Ако посочените от Вас дати наистина са тези, т.е. АУАН да е издаден април 2023, а НП - март 2024 г., очевидно е изтекъл срокът по чл. 34, ал. 3 ЗАНН. Странно, полицията, поне в моя район, много рядко допускат такава грешка, аз в практиката си почти не съм виждал, като бях студент видях едно нарушение на чл. 34, ал. 1 ЗАНН, но човекът не искаше да обжалва. Ако датите са верни, шансът при съдебно обжалване да спечелите, лично според мен, е 100%.
bvoykov
Потребител

Re: Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Мнениеот potrebitel831 » 10 Май 2024, 20:26

bvoykov написа:Ако посочените от Вас дати наистина са тези, т.е. АУАН да е издаден април 2023, а НП - март 2024 г., очевидно е изтекъл срокът по чл. 34, ал. 3 ЗАНН. Странно, полицията, поне в моя район, много рядко допускат такава грешка, аз в практиката си почти не съм виждал, като бях студент видях едно нарушение на чл. 34, ал. 1 ЗАНН, но човекът не искаше да обжалва. Ако датите са верни, шансът при съдебно обжалване да спечелите, лично според мен, е 100%.

Благодаря за бързия отговор!, и на мен ми беше доста странно и за това реших да попитам в специализиран форум!
potrebitel831
Нов потребител

Назад към Административно право