начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Правомощия на кмета

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правомощия на кмета

Мнениеот adamІ » 18 Ное 2004, 18:53

Здравейте
Можели някой да ми обясни.Кмета на населено място в които район няма нотариус можели да изповяда сделка при покупка на МПС. В селото Х кмета ми каза,че са изменили закона и нямат вече правомощия за изповядване на сделки от сорта.
adamІ

Re: Правомощия на кмета

Мнениеот jo » 18 Ное 2004, 19:08

ЗННД Органи на местната администрация
Чл. 83. (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Когато в населеното място няма нотариус или районен съд, кметът на населеното място, което не е общински център, а ако е общински център - кметът, заместник-кметът, секретарят на общината, както и кметският наместник удостоверяват подписите на частни документи, които са едностранни актове и не подлежат на вписване, както и верността на преписи и извлечения от документи и книжа.
jo
Младши потребител

Re: Правомощия на кмета

Мнениеот adamІ » 18 Ное 2004, 19:13

Мерси за отговора,
Но той ми обяснява,че преди 1 година е изменено.Колега ти запознат ли си дали има изменения на закона.
adamІ

Назад към Административно право