начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Електронен фиш от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Електронен фиш от КАТ

Мнениеот valvebg » 01 Ное 2011, 15:15

Здравейте,
Вчера получих два електрони фиша от КАТ с препоръчани писма. Направеното от мен нарушение е превишена скорост на околовръстен път снимано от една и съща камера но на два последователни дни 27.09 и 28.09. Проблемът е, че аз ежедневно минават от там и в рамките на един месец може да съм направил същото нарушение още доста пъти.
Въпросът ми е може ли да ми бъдат наложени многобройни наказания за едни и също нарушение на едно и също място преди да ми бъде връчено първото?

Поздрави,
Драгоев
valvebg
Младши потребител

Re: Електронен фиш от КАТ

Мнениеот kuzdov » 01 Ное 2011, 17:07

Не виждам проблем и през 3 минути да те снимат и да получаваш "честитки"...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот placidity » 08 Ное 2011, 18:45

Да, напълно е възможно! Това, че КАТ констатира поредица от нарушения извършени от Вас не представлява нарушение на нормативната уредба. Законът не поставя ограничение в насока изминал период от време между отделните нарушения както и факта, че не сте уведомен непосредствено след извършеното от вас деяние !
placidity
Младши потребител

Мнениеот iva_sh » 09 Ное 2011, 22:40

важно е че за в бъдеще ще бъдете внимателен. деянията може да са еднакви по вид, но Закона за административните нарушения и наказания задължава наказващия орган да налага отделни наказания за всяко едно нарушение. Само по НК може да има общи наказания при съвкупности от престъпни деяния. Понятието "кумулация" по ЗАНН е непознато.
iva_sh
Потребител

Назад към Административно право