начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Задържана рентгенова снимка от ТЕЛК

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задържана рентгенова снимка от ТЕЛК

Мнениеот mischoni » 05 Мар 2012, 12:37

Здравейте. преди няколко дена бях на ТЕЛК (Териториална експертна лекарска комисия) за определяне на % инвалидност. На клиничния преглед представих серия от 5 рентгенови снимки - венозна урография, от които ми задържаха едната. Та искам да питам имат ли някакви законо право да ми задържат рентгеновата снимка БЕЗ да искат моето изрично съгласие (устно или писменно) и има ли шанс да си върна въпросната снимка за да мога да си продължа лечението, а именно оперативна намеса.

-----------------------------------
За справка методика как се прави снимката
За венозна урография трябва контраст (струва около 58-63 лв), който се купува от пациента. слага се абокат в удобна за целта вена. прави се така наречената "суха" снимка първо, т.е. без контраст. и след това през определен период от време, като периодът се определя от лекар /В моя случай е 5-23-35 или повече минути и след прием на течности/ се правят снимки, като се проследяват бъбреците, уретерите и пик. мехур.
mischoni
Нов потребител

Назад към Административно право