начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Връщане на отнета книжка за алкохол

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на отнета книжка за алкохол

Мнениеот mapioo » 27 Мар 2012, 02:00

Осъдиха ме на 8 месеца без книжка с алкохол над 1,2 промила.Знам,че трябва да премина психотест преди да ми върнат книжката,но се чудих дали трябва да се явявам отново на листовки и кормуване.Ще съм благодарен,ако някой може да ми отговори.Благодаря предварително :)
mapioo
Нов потребител

Re: Връщане на отнета книжка за алкохол

Мнениеот Гост. » 27 Мар 2012, 11:10

Доколкото си спомням, законодателят преценил, че емоцията с изпита за психологическа годност ти е достатъчен ( легенди се носят по този въпрос, като истината не е далеч от тях).
Без листовки и прочее. И алкохола настрана.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hobit » 27 Мар 2012, 22:36

Когато ти изтече наказанието отиваш в КАТ, там попълваш някаква бланка, плащаш такса и чакаш една седмица за заверка на този документ/ако си с връзки, става веднага/. Дотогава проучи кои са сертифицираните лаборатории за психотест и кои късат най-малко/съответно дават изпита от първия път/. В ДАИ не ходи, че там е машина за пари/освен ако не си с връзки/, струва си да платиш малко по-висока такса в някоя лаборатория, но да си вземеш изпита от първия път. Направо си питай в прав текст дали дават изпита от пръв път и какви документи искат за явяването, че този горния от КАТ май не се изисква от всички лаборатории.
hobit
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 28 Мар 2012, 02:27

Интересно.... В ДАИ съм се явявал 2 пъти на психотест в рамките на десетина години (за таксиметров шофьор и за кат. С) и винаги съм го взимал от първия път без намек за рушвети. Според мен теста е повече от елементарен и трябва да си много зле, за да не успееш да го преминеш.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот crane_law » 29 Мар 2012, 16:28

Явяваш се само на "психо". Необходимо е да се снабдиш с удостоверение от КАТ по две причини. Първо, да удостоверят, че наказанието ти е изтекло и второ, че се водиш на отчет в съответния регион(изискването на закона е да се явиш на психологическо изследване по местоотчет-мястото където ти е издадена книжката). Освен това ще ти трябва копие на съдебното решение(споразумение), за да е ясно, че действително попадаш в кръга на лицата, подлежащи на психологическо изследване(чл.343г НК)
ЗДвП Чл. 152. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията:
...
2. определя изискванията за психологическа годност на водачите на моторни превозни средства и условията и реда за психологическото изследване на:
...
в) (нова - ДВ, бр. 22 от 2007 г.) водачите, които са лишени от право да управляват моторно превозно средство на основание чл. 174, ал. 2, водачите, на които временно е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство по реда на чл. 171, т. 1, буква "а", както и на водачите, които са лишени от правото да управляват моторно превозно средство на основание чл. 343г от Наказателния кодекс;
Правото е за бдящия, не за спящия!
Аватар
crane_law
Младши потребител

Назад към Административно право