начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Акт за липса на винетен стикер

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за липса на винетен стикер

Мнениеот ludmil71 » 19 Юни 2012, 00:07

Здравейте,
отново с проблем, надявам се и този да разреша с ваша помощ.
Вчера на път за София, катаджии ме спират за проверка около Елин пелин. Съставят ми акт по чл. 139 ал 5 от ЗДВП за липса на винетка. Т.е нямам залепен стикер на предното стъкло.
Каква е случката: Няколко дни преди това си смених предно стъкло, защото се беше пукнало. Естествено преди смяната му отлепих стикерите с мисълта да ги залепя на новото стъкло. Да, ама не. Гражданската и ГТПто ги свалих що годе прилично, но винетката се скъса. Аз обаче си я прибрах в багажника, не я залепих на стъклото.Пазя си всички бележки от закупуването и, другата част от стикерчето, и скъсаната винетка.
Казах им на катаджиите че винетката ми е в багажника, те казаха, че не ги интересува, нямал съм винетка залепена на стъклото и ще пишат акт. Явно искаха пари, но нямах достатъчно в себе си, а бях с бебето и бързах и гледах да се оттърва по-бързо. Написаха си акта и си тръгнах.

Понеже знам че имам 3дневен срок за обжалване или възражения, бихте ли ме посъветвали как да формулирам възражението си? Искам утре да отида и да го подам. Имам си всички нужни бележчици, стикерчета, единствено не бях залепил винетния стикер на новото стъкло.
ludmil71
Младши потребител

Re: Акт за липса на винетен стикер

Мнениеот ludmil71 » 19 Юни 2012, 18:20

Ако бяхте чели внимателно, щяхте да забележите, че стикерите си ги отлепих сам, стъклото си сложих също сам. Не съм с две леви ръце, не ми се налага да ходя по майстори за да сменя едно стъкло. Имам си и старото стъкло така както е пукнато но едва ли е от значение.
Не виждам какъв е проблема, след като имам документ издаден на мое име от шел където съм купил въпросния стикер. Не съм залепил стикера , защото не прилича на нищо..просто е безсмислено.

Акта ми е по чл.139 ал 5, не по чл. 100, точно затова смятах да напиша възражение, защото смятам че описанието на нарушението не съответства на това в акта за установяване на админитсративно нарушение.
Член 139 ал 5 гласи:
Код за потвърждение: Избери целия код
Движението на определените в Закона за пътищата пътни
превозни средства по републиканските пътища се извършва след заплащане на винетна
такса по реда на чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата.
нещо което аз съм извършил, платил съм таксата. Пак повтарям, имам всички нужни документи за доказване на това.
А това явно искаха пари, всички знаем какво означава, ако сте шофьор както твърдите, би трябвало да сте наясно: Е колега какво да го правиме сега? Отговор: Ми не знам колега, той да реши. Моя отговор: Момчета, ако имах пари в себе си щях да почерпя. Полицая: А еми тогава ще пишеме акт.

Очаквах отговори в темата, не безсмислени изцепки.

Както и да е, написах и пуснах възражението си в КАТ, ако не бъда удовлетворен ще си търся правата по съдебен ред.
ludmil71
Младши потребител

Назад към Административно право