начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Предварителен договор - нотариално заверен?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предварителен договор - нотариално заверен?

Мнениеот atanasd » 14 Апр 2015, 16:17

Здравейте,

При подписване на предварителен договор за покупка на имот има ли смисъл да се отиде при нотариус за да бъде договорът нотариално заверен?

Аз съм купувачът и искам да се защитя, ако сделката пропадне и се стигне до съд.

Също искам да питам трябва ли да изисквам удостоверение за липса на тежести за предварителния договор?

Благодаря!
atanasd
Младши потребител

Re: Предварителен договор - нотариално заверен?

Мнениеот ivanov_p » 14 Апр 2015, 18:14

Тая с питане тук не става.
Всичко може, мечка кара мотор в цирка, въпросът е как ще свърши.
Разумният човек би се запитал:
1. За какво ми е нот. заверка, ако върху апартамента има тежести;
2. Ако няма тежести към датата на подписване на предварителния кое пречи да има след това;
3. Ако има след това какъв ще е смисъла да водя дела за обявяване на договора за окончателен;
4. Така и така като няма да взема апартамента, дали да не направя нещо поне да си върна даденото?

След като си зададеш тези въпроси отиваш при някой дето разбира и почвате точка по точка да връзвате гащи.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот atanasd » 15 Апр 2015, 13:54

Все пак да се върнем на основния ми въпрос: Има ли смисъл предварителният договор да е нотариално заверен, в случай, че се стигне до съд да си върна капарото?
atanasd
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 15 Апр 2015, 14:36

не
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 18 Апр 2015, 22:19

Има смисъл, ако заверения ПД може да послужи като изпълнително основание направо за капарото, без да водиш дело. Дали обаче това е така, аз не го знам.
barakuda
Потребител

Мнениеот Melly » 19 Апр 2015, 01:20

... Има смисъл....
Дали обаче това е така, аз не го знам.

Винаги са ме впечатлявали подобни изказвания. Хем не знае защо отговорът му би могъл да е правилен, но пък смело дава акъл в неправилна посока с оглед същия този отговор. :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Апр 2015, 17:04

:) Е,как,има ли спор,че върти кълбото и гадае...
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Апр 2015, 17:11

atanasd написа:Здравейте,

При подписване на предварителен договор за покупка на имот има ли смисъл да се отиде при нотариус за да бъде договорът нотариално заверен?

Аз съм купувачът и искам да се защитя, ако сделката пропадне и се стигне до съд.

Също искам да питам трябва ли да изисквам удостоверение за липса на тежести за предварителния договор?

Благодаря!

Най- добре посетете адвокат,който да го изготви.Не е нужна заверка пред нотариус, но се изискват специални знания и умения за изготвянето му с оглед гарантиране на защитата на интересите Ви.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба