начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Объркан нотариален акт?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Объркан нотариален акт?

Мнениеот tsa89 » 20 Яну 2024, 22:57

Здравейте! У дома имаме следния казус: майка ми и брат й са наследници на имот (триетажна къща) от починалите им родители. Приживе моят дядо прехвърля цял етаж + североизточно мазе чрез НА с покупко-продажба на мама. Години по-късно прехвърля другия етаж + югоизточно мазе + гараж на вуйчо ми само че чрез дарение. Скицата, с която разполагаме е от 1971г и на нея къщата е обособена по следния начин: сутерен, 1-ви и 2-ри етаж. Сутерена включва северозападно мазе, югозападно мазе, бомбоубежище и гараж. Проблема е там че на скицата никъде не е отбелязано североизточно мазе (което мама наследява), а на мястото, на което би трябвало да фигурира то е гаража. Не знаем дали е имало по-стара скица, на която същия гараж преди това е бил обозначени по друг начин. Влязохме в конфликт с вуйчо ми заради това, че не е ясно кой какво точно онаследява от този сутерен и чий НА е по-достоверен. Възможно ли е когато на мама й е прехвърляно нотариуса да е объркал нещо и вместо да речем северозападно мазе (което си фигурира на скицата) да е написал североизточно? И не би ли следвало тогава да се е ръководил пак от някаква скица? Или пък при последващото прехвърляне на вуйчо ми не е обърнато внимание и му е прехвърлено нещо, което вече е фигурирало като собственост на майка ми? Какви са ни вариантите оттук нататък и към кого можем да се обърнем за съдействие?
tsa89
Нов потребител

Re: Объркан нотариален акт?

Мнениеот kalahan2008 » 22 Яну 2024, 22:42

Обрърнете се към адвокат, който да разгледа документите и да даде мнение за собствеността върху мазето и гаража. Така с разказ по картинка няма да стане. Най-малкото за етажи от сгради не се издават скици, а вероятно става въпрос за архитектурен проект. Най-добре адвокат да види проекта, както и нотариалните актове, за да прецени какво точно е прехвърлено и на кого.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба