начало

Спомен за професор Петър Топалов Спомен за професор Петър Топалов

Такса за необитаем апартамент след последните промени

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Такса за необитаем апартамент след последните промени

Мнениеот guest1 » 09 Мар 2025, 14:06

bozyo написа:доколкото ми е известно, таково животно в правния мир няма. и при нас го няма! има ЕС, има сдружение по глава втора, раздел III ЗУЕС, има вписан в регистъра по чл.47а, ал.1, т.2 управител. ЕС не се регистрира, а се самопоражда при появата на условията по чл.37 ЗС. например един собственик притежава сграда на два етажа и продава втория етаж другиму - чл.3 ЗУЕС. после обособява на първия етаж ляво и дясно крило със самостоятелни входове и тоалетни, а откъм улицата магазин, като ги продава на още трима купувачи - чл.1 ЗУЕС, във връзка с чл.37 ЗС.

Мисля, че навлизате в излишни разсъждения и подробности!
Цитирате чл. 3 ЗУЕС, а даже не го осмисляте!
Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) За управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, в които самостоятелните обекти са до три и принадлежат на повече от един собственик, се прилагат разпоредбите на чл. 30, ал. 3, чл. 31, ал. 1 и чл. 32 от Закона за собствеността.

bozyo написа:чл. 17, ал. 3, във връзка с чл. 15, ал. 2 ЗУЕС

Смях!!! За да има решения на ОС - трябва да има ОС - нали?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Такса за необитаем апартамент след последните промени

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Мар 2025, 16:54

Моят съвет е - никога съдебни дела с никого. Нека седи - заплахата на рамото ти - тоест - нека имаш стрела в кончова си - но никога не прави съдебно дело. Адвокат съм и - понякога ми се плаче - че се съдят.

Папийонки и тоги.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост