Имам правоъгълен двор. В единия край, на разстояние 3м от всички страни е разположена къщата ми. Имам още две постройки по дългата страна на имота ми - барбекю и навес за кола. Всичките ми постройки и оградата са със самостоятелни строителни разрешителни и всичко ми е законно. Почти по цялата дължина на имота ми (точно до барбекюто и навеса) има съседска сграда (автосервиз), която е построена непосредствено до имота ми - на калкан. Не знам как се е получило така, в заварено положение съм. Проблема ми е, че съседа ми вече 5 години не желае да си постави улуци и всичката вода от покрива му (който е доста голям) тече безпрепятствено в двора ми. Когато вали по-силно, вкъщи става наводнение направо. Плочките, с които съм покрил пътеките и площадките си вече са загубили цветовете си и са с ръждив цвят, и се рушат. Стрехата му се е надвесила над имота ми почти метър, така че водата, когато е силен дъжда почти се излиза по стената на къщата ми. Пускал съм жалба в общината за това и те са му правили предписание, но нищо не се случва. Предлагал съм няколко пъти на съседа си аз да поставя направя улуци за моя сметка, но не разрешава.
Има ли някакъв начин да реша този проблем?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Улуци на калкан
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Улуци на калкан
Прилагам снимка, за по-ясно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kondev
- Нов потребител
Нямате друг вариант освен да се срещнете в съда.
-
Melly - Старши потребител
Не бих казал, че това е нещото, за което мечтая, но май наистина нямам друг изход.
Искрено се надявам да ми препоръчате адвокат, който има опит в такива съседски манджи.
Искрено се надявам да ми препоръчате адвокат, който има опит в такива съседски манджи.
- kondev
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|