За изграждане на лятна кухня трябва ли разрешение за строеж,с всичките подробности като за основна сграда.
А ако искам да възстановя малка сграда,която е била разрушена, мога ли да го направя без разрешение и само по скица от ПУП и от натуралния акт на старите собственици,от където се вижда,че сградата я е имало.
Ако в имота си имам шахта и тръби към съседни имоти за разпределение на вода от частен водопровод,а нямам никакви документи за това т. е.нито скица,нито разрешение за ползване на водата,защото кооперацията не ми ги дава,какво трябва да направя за да ги получа и имам ли някакви шансове от правна гледна точка.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СТРОЕЖ НА ЛЯТНА КУХНЯ И ВОДА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: СТРОЕЖ НА ЛЯТНА КУХНЯ И ВОДА
jikardo_1983 написа:За изграждане на лятна кухня трябва ли разрешение за строеж,с всичките подробности като за основна сграда.
А ако искам да възстановя малка сграда,която е била разрушена, мога ли да го направя без разрешение и само по скица от ПУП и от натуралния акт на старите собственици,от където се вижда,че сградата я е имало.
Според описаният от Вас случай - без разрешение за строеж и останалите атрибути свързани към него нямада минете. Фактът, че някога е имало някаква сграда на определено място във вашият двор не Ви дава право да я възстановявате без ново разрешение за строеж.
Този въпрос е значително по сложен и изисква предвварително да бъде отговорено на уточняващи въпроси. Най-общо казано не би следвало да можете да получите отклонение от частния водопровод и шахтата към него, но все пак трябват допълнителни факти, за да се отговаори със сигурност.jikardo_1983 написа:Ако в имота си имам шахта и тръби към съседни имоти за разпределение на вода от частен водопровод,а нямам никакви документи за това т. е.нито скица,нито разрешение за ползване на водата,защото кооперацията не ми ги дава,какво трябва да направя за да ги получа и имам ли някакви шансове от правна гледна точка.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|