начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

барбекю продължение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

барбекю продължение

Мнениеот gameover » 06 Апр 2023, 18:06

Здравейте отново , и така все още се лутаме в пространството с нашата идея .
Какви са точните условия за изграждането на ДОПЪЛВАЩА ПОСТРОЙКА към вече съществуваща къща - тип лятна кухня . Искам да пипитам документална и формална , отговарящи на определението - лятна кухня :D Благодаря !
gameover
Младши потребител

Re: барбекю продължение

Мнениеот ivanov_p » 06 Апр 2023, 19:59

Ако къщата е изчерпала плътността на застрояване не може да строите лятна кухня. Трябва да проверите градоустройствените показатели и ако нещо е останало тръгвате по общия ред, цялостен проект с разрешение за строеж. Ако искате само барбекю, т.е. тухлена скара, строите и не вдигате шум.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gameover » 06 Апр 2023, 21:06

да приемем , че е възможно да се строи тип лятна кухня и мясото го позволява :D Какво разбираме под лятна кухня ? :wink:
фундамент , тухлени стени с дървен покрив и открита предна част ?
gameover
Младши потребител

Мнениеот guest1 » 06 Апр 2023, 21:59

gameover написа:да приемем , че е възможно да се строи тип лятна кухня и мясото го позволява :D Какво разбираме под лятна кухня ? :wink:
фундамент , тухлени стени с дървен покрив и открита предна част ?

Я дай дефиниция за „зимна кухня“.

Това, дето си го описал, може да е ... навес, склад и много други неща.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот berto » 06 Апр 2023, 22:25

Ако някой тук даде дефиниция на лятна кухня, ще го помня вечно!!! Четете чл. 41 /ЗУТ и се консултирайте с архитект.
berto
Потребител

Мнениеот gameover » 06 Апр 2023, 22:27

като няма дефиниция как да тълкуваме закона и как аз да знам до каква степен имам право да строя под названието - ЛЯТНА КУХНЯ ?
gameover
Младши потребител

Мнениеот gameover » 06 Апр 2023, 22:29

berto написа:Ако някой тук даде дефиниция на лятна кухня, ще го помня вечно!!! Четете чл. 41 /ЗУТ и се консултирайте с архитект.

чл.41 не дава отговор на моя въпрос много ясно .....
gameover
Младши потребител

Мнениеот berto » 06 Апр 2023, 22:55

Не дава, затова прочетете края на изречението ;)
berto
Потребител

Мнениеот gameover » 06 Апр 2023, 23:01

Архитекта от къде ще ми каже какво гласи несъществуващо такова определение за дефиниция на - ЛЯТНА КУХНЯ , и защо аз трябва да плащам за свободни съчинения на някой , като втори и трети и т.н имат други виждания за ЛЯТНА КУХНЯ :shock:
gameover
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Апр 2023, 08:31

Лятната кухня е помещение което не отговаря на жилищно, гараж и т.н. Ако са ви останали показатели може да направите каквото искате, вкл. и жилищна сграда, но по предвидения в ЗУТ ред. Ако това не ви устройва карате по общия ред - по тарлъци.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот guest1 » 08 Апр 2023, 18:58

gameover написа:Архитекта от къде ще ми каже какво гласи несъществуващо такова определение за дефиниция на - ЛЯТНА КУХНЯ , и защо аз трябва да плащам за свободни съчинения на някой , като втори и трети и т.н имат други виждания за ЛЯТНА КУХНЯ :shock:

Както разбрахме - в нормативните документи няма определение за "лятна", "зимна", "пролетна" и враг вид кухня. Но има "предназначение- Друг вид сграда за обитаване".

А този някой, не е кой да е - това е човека, който ще ви разреши (или не) да строите. В него е ножа, в него е хляба - колкото отреже, толкова ще ядете.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация