Здравейте,
Темата ми не е нова,но незнайно защо не получавам отговор на въпросите си-аз може би не успявам да обясня или няма запознати с казуса специалисти в Портала.
Затова опитвам пак.В парцела си имам шахта,която разпределя вода за 4 съседни къщи,без да е записан сервитут в документа ми за тежести.Не знам откъде минават тръбите им.Според ПУП не трябва да са в определеното място за строеж-но ако са.Съседи казват,че е незаконен,но пък ползващите го имат заверка от нотариус,което подсказва,че има документи за този водопровод.Важно за мен е, аз мога ли да го ползвам по силата на чл.115 отЗУТ или при несъгласие от тяхна страна да го прекъсна според чл.109 отЗС
- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
тръби от частен водопровод от водоем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: тръби от частен водопровод от водоем
Ако водопровода както твърдят съседите Ви е незаконен,което никак, ама съвсем никак не е изключено, няма начин за него да бъде учреден сервитут. Възможно е също тока хем да е незаконен, хем автор и изпълнител на незаконното строителство да е общината или държавата в миналото. Възможно е също така и да е законен - резултат от прилагането на чл.193 ЗУТ или
аналогичният текст по чл.210 ППЗТСУ ( отменен) по време когато имотът не е бил още Ваш. Има поне още две -три възможни хипотези за статута на тази разпраделителна шахта в имота Ви. Факта че ползващите някакво подобрение в някакъв имот имат заверка от нотариус, по никакъв начин не прави водопровода с разпределителната шахта законен обект. Дали можете да го ползвате?......ами изяснете си най напред кой го е построил и евентуално чия собственост е това подобрение, после дали е законно или не и от тук нататък сам ще откриете решението. Няма как да получите отговор за еднозначно решаване на диференциално уравнение с няколко независими променливи. Извинете ме за аналогията с висшата математика!
аналогичният текст по чл.210 ППЗТСУ ( отменен) по време когато имотът не е бил още Ваш. Има поне още две -три възможни хипотези за статута на тази разпраделителна шахта в имота Ви. Факта че ползващите някакво подобрение в някакъв имот имат заверка от нотариус, по никакъв начин не прави водопровода с разпределителната шахта законен обект. Дали можете да го ползвате?......ами изяснете си най напред кой го е построил и евентуално чия собственост е това подобрение, после дали е законно или не и от тук нататък сам ще откриете решението. Няма как да получите отговор за еднозначно решаване на диференциално уравнение с няколко независими променливи. Извинете ме за аналогията с висшата математика!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|