Здравейте,
Преди да пиша тук доста порових чрез Google, но без резултат. Надявам се на ясен отговор.
В блока ни (5+ етажа) има обосбени партерни помещения, предназначени за магазинчета и т.н. В едно от тях се канят да отворят 'пица на парче'/'закусвалня'. Това би ми причинило огромно неодобство, поради миризмата която ще се разнася (точно над него съм) и ред други причини.
Въпроса ми е - жителите във входа имат ли някаква дума в цялата работа? Законно ли е, наемателите на партерното помещение какви условия трябва да задоволят за да им се издаде такова разрешение? Най-откровено казано, какво мога да направя за да предотвратя у дома да ми мерише на пица по 24 часа?
Поздрави
- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отваряне на пицария в партерно помещение?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отваряне на пицария в партерно помещение?
По принцип - при промяна на предназначението на нежилищни помещения в сгради в режим на ЕС не се изисква съгласие - при условие, че "не се допуска наднормено шумово и друго замърсяване". За замърсяване посредством миризми няма определена норма, за съжаление - въпрос на вкус и мирис, дето се вика.
Ако ще пекат пици, сигурно ще трябва някаква вентилация - тя, евентуално, ще трябва да премине външно по фасадата - тоест, да "измени" (поне визуално) обща част на сградата - дали ще е "съществено", или не - въпрос с повишена трудност.
Ако ще пекат пици, сигурно ще трябва някаква вентилация - тя, евентуално, ще трябва да премине външно по фасадата - тоест, да "измени" (поне визуално) обща част на сградата - дали ще е "съществено", или не - въпрос с повишена трудност.
-
vdggbg - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|