начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

издръжка

издръжка

Мнениеот ekology » 08 Яну 2008, 10:45

Издръжката на дъщеря ми минава през съдия-изпълните. За това контролирано изплащане се борих 5 год. Бащата има забрана за излизане в чужбина и сега иска да подам молба за вдигане на тази забрана. Според адвоката ми, бащата трябва да плати издръжката за толкова месеца, колкото ще отсъства от България и да се споразумее със съдия-изпълнителя за тези месеци и издръжки. Но постоянно ми звъни по телефона с искане да подавам аз молба до съдия-изпълнителя като казва, че не може да изплати за повече от 1 месец предварително. Аз ли трябва да се занимавам или съдия-изпълнителя трябва да следи за редовното изплащане на издръжката? Ако трябва аз да подам молба за вдигане на забраната, какви рискове поемам?
ekology
Нов потребител

Мнениеот system » 08 Яну 2008, 11:31

НЕ ПОДАВАЙТЕ МОЛБА, НЕ Е ВАШ ПРОБЛЕМ. ДА СЕ ОПРАВЯ !!!
Пари за издръжка няма, а пари за чужбина има ? Ама че тарикат !
system
Активен потребител

Мнениеот barri » 08 Яну 2008, 12:09

много уместна забележка на system. Не му се връзвайте. Друг е въпроса дори и да ви плати за 5-6 месеца напред как ще ви гарантира,че ще се върне след това в България и че няма да остане за постоянно в чужбина.
barri
Потребител

Мнениеот system » 08 Яну 2008, 12:30

barri написа:много уместна забележка на system. Не му се връзвайте. Друг е въпроса дори и да ви плати за 5-6 месеца напред как ще ви гарантира,че ще се върне след това в България и че няма да остане за постоянно в чужбина.

barri, съжалявам за острия тон, но не се стърпях.
ekology, според чл. 76 т. 4 от Закона за българските документи за самоличност, задълженият за издръжка, който иска да излезе в чужбина, следва да осигури издръжката за целия срок на пребиваването си в чужбина. Доколкото разбирам, във Вашия случай, съдебният изпълнител е поискал от Областна дирекция "Полиция" налбагане на забрана за злизане в чужбина.
Моят съвет е, както казах по-горе: НЕ ПРВЕТЕ НИЩО ! Нека бащата да си внесе при съдебния изпълнител издръжката за толкова месеца, колкото ще отсъства. Тогава по НЕГОВА (НА БАЩАТА) молба, съдебният изпълнител ще поиска от полиц;ията вдигане на забраната за времето, за което е внесъл издръжката.
system
Активен потребител

Мнениеот barri » 08 Яну 2008, 15:21

system, не си ме разбрал. Не съм отправил критика към тебе, даже напротив мисля, че си прав в това , което си казал. Думите "Не му се връзвай" бяха отправени към питащата относно мъжът й.
barri
Потребител

Мнениеот system » 08 Яну 2008, 17:11

barri написа:system, не си ме разбрал. Не съм отправил критика към тебе, даже напротив мисля, че си прав в това , което си казал. Думите "Не му се връзвай" бяха отправени към питащата относно мъжът й.

Разбрах те. Няма проблем, не си казал нищо лошо и не съм се засегнал.
system
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство