начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Съдия изпълнител?

Съдия изпълнител?

Мнениеот tedy75 » 21 Май 2008, 17:24

Много се надявам да получа компетентен отговор на моите въпроси, за което предварително ви благодаря! :)
Имам издаден изпълнителен лист с присъдено ми от ВКС обезщетение.Какви са процедурите, ако след изтичането на 7- срок за доброволно изпълнение не ми се изплати сумата и какви са сроковете им за изпълнението им от моя и от страна на съдия изпълнителя?. При евентуална публична продан на имуществото на длъжника какво става , ако имота не бъде продаден например? Таксите , които се плащат на съдия изпълнителя за моя сметка ли са ? И разликата м-у държавен и частен съдебен изпълнител само в мудността и липсата интерес на първия ли е / не искам да обиждам никого/-питам защото в моя град няма частен?И сигурно въпроса ми е мн.глупав - но какви са начините длъжника да не ми плати нищо.
Благодаря и се извинявам за многото въпроси!
tedy75
Нов потребител

Re: Съдия изпълнител?

Мнениеот gudio » 21 Май 2008, 18:43

tedy75 написа:Много се надявам да получа компетентен отговор на моите въпроси, за което предварително ви благодаря! :)
Имам издаден изпълнителен лист с присъдено ми от ВКС обезщетение.Какви са процедурите, ако след изтичането (може да се предприемат някои действия и преди изтичането) на 7- срок (срокът вече е двуседмичен) за доброволно изпълнение не ми се изплати сумата и какви са сроковете им за изпълнението им от моя и от страна на съдия изпълнителя?. При евентуална публична продан на имуществото на длъжника какво става , ако имота не бъде продаден например? Таксите , които се плащат на съдия изпълнителя за моя сметка ли са (има авансови такси, които трябва да платите предварително, после се събират от длъжника и са "за негова сметка", ако има откъде да му се съберат) ? И разликата м-у държавен и частен съдебен изпълнител само в мудността и липсата интерес на първия ли е / не искам да обиждам никого/ ( :lol: :lol: Според министъра на правосъдието е обратното - частните СИ били мудни и бавни) -питам защото в моя град няма частен?И сигурно въпроса ми е мн.глупав - но какви са начините длъжника да не ми плати нищо (най-вероятен начин - като се окаже, че няма никакво имущество).
Благодаря и се извинявам за многото въпроси!

Така устройва ли Ви ? :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Съдия изпълнител?

Мнениеот tedy75 » 22 Май 2008, 13:51

Благодаря много на gudio! А за другите - не разбирам , защо след като не искате да отговорите на някого, просто не подминете въпроса ,а си давате труд да пишете колко е нахален и претенциозен? Предварително се и извиних ,че въпросите ми са много. Никъде не съм писала , че искам отговора да звучи като десертация или поне реферат.Стига ми и отговор от няколко реда на прост човешки език.И като как си представяте , че човек , който не е юрист ще стигне до ВКС без адвокат, та ме съветвате да си наема такъв :shock: Имам такъв - човека е мн.добър - просто отсъства за известно време, затова и реших да питам вас.
tedy75
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство