начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

изпълнителен лист - малко помощ?

изпълнителен лист - малко помощ?

Мнениеот red_sky » 24 Окт 2007, 15:31

Има ли смисъл според вас да се пробвам и да подам молба за издаване на изпълнителен лист? :arrow: Със съд. решение-вл. в сила окт. 2001 г. е уважен иск за изплащане на неизплатено трудово възнаграждение. Работодателят доброволно е изплатил главницата. След толкова чакане, работникът иска да си събере и лихвите, забележете кога :shock: Изпълнително производство както казах не е образувано, та въпроса ми е имайки предвид чл. 330,б. "д" ГПК (ясно ми е че там става въпрос за започнало вече изпълнително производство) дали съдът ще уважи молбата за издаване на изпълнителен лист, след като въпросният работник е дремал повече от 5 г. ?
red_sky
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Окт 2007, 16:08

Ако е поискал да му се платят лихвите,съдът се е произнесъл по тях.Виж в решениетолАко не е поискал виж давността за лихви по ЗЗД
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот red_sky » 24 Окт 2007, 16:29

eklekti4kata написа:Ако е поискал да му се платят лихвите,съдът се е произнесъл по тях.Виж в решениетолАко не е поискал виж давността за лихви по ЗЗД

Да поискал е и съдът се е произнесъл. С решението са присъдени и лихвите.
red_sky
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Окт 2007, 16:40

Ами какво чакаш -имаш т.н съдебно изпълнително основание .Праскай молба до съда да ти издаде изпълнителен лист като се обосновеш на решението.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот kreia » 24 Окт 2007, 16:50

a kude zavraviate davnostta - 5 godini ot vlizane v sila na sudebnoto reshenie
kreia
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Окт 2007, 17:19

Изплащането на сумите от работодателя е ли признаване на вземането, или не?Щото прекъсва давността и почва нова.Не споря,че съм права-казвам си мнението.То повече хора-повече акъл. :D
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот red_sky » 24 Окт 2007, 17:52

kreia написа:a kude zavraviate davnostta - 5 godini ot vlizane v sila na sudebnoto reshenie

Добре де, давността нали не се прилага служебно от съда.Логично е в такъв случай молбата ми да бъде уважена, по-нататък може би ще е проблема-при започване на изпълнителното производство и призовката за доброволно изпълнение, може тогава работодателят да обжалва действията на СИ и да възрази, че задължението е погасено по давност, или греша? :?
red_sky
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство