начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

С МОЛБА ЗА ПОМОЩ-ИМАМ ЗАПОР НА СМЕТКАТА

С МОЛБА ЗА ПОМОЩ-ИМАМ ЗАПОР НА СМЕТКАТА

Мнениеот ani_varna » 07 Ное 2007, 22:26

Здравейте,обръщам се към вас с молба за помощ.Ще ви разкажа накратко за проблема си.Имам регистрирана фирма-ЕТ през 1990г. направих пълномощно на съпруга си и той движеше фирмата.Тази година се оказа че фирмата има някакви данъчни задължения и има принудително събиране на публични вземания установени с ДДС по СД от 2001г. и ДДС по ДОА от 1995г.Публичен изпълнител ми наложи запор на сметките / засега нямам запор на трудовото възнаграждение/, но по закон разбрах че имам право месечно да получавам до 250 лв.Нямам никаква собственост и немога да платя 21 000лвза да ми махнат запора.Разделени сме със супруга ми от 4 год. сама се грижа за детето и просто с тези пари незнам как ще живея.Има ли някакъв изход от цялата ситуация?Благодаря ви предварително.
ani_varna
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 08 Ное 2007, 00:13

Не е лесна вашата... като икономист го казвам.
Вижте, тук с форума няма да стане работата. В случая данъчните (АДВ в частност) са в правото си.
Предполагам очаквате приказката "обърнете се към адвокат", но наистина друго незнам какво да ви кажа. Данъчните задължения са ваши. Евентуално след това да докажете, че съпругът ви е оакал (извинете за приказката) работата на времето и да му се търси отговорност, но това е съвсем друга работа, която за момента нито ще ви свали запора на сметките, нито ще ви плати данъчното задължение.

Навремето поне бил ли е вписан като прокурист? Или само пълномощно има?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kalahan » 08 Ное 2007, 09:29

Подайте възражение за изтекла давност пред публичния изпълнител за ДОА от 1995г. Тъй като това ДОА е доста старо, най-вероятно основната част от задълженията Ви произтичат именно от него, тъй като за 12 години са се натрупали лихви близо 100%.
kalahan
Потребител

Мнениеот karaboidev » 02 Апр 2008, 23:46

за 1995г давноста е в сила , но за 2001г задължението е изискуемо
karaboidev
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство