начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

изпълнително производство

изпълнително производство

Мнениеот галина » 08 Окт 2004, 17:53

Здравейте колеги!
Моля Ви за съвет ! Имам постановление за възлагане на недвижим имот,издадено от съдия-изпълнител.По делото има присъединен взискател,който иска да му бъде изплатена приспадащата му се част по чл.350 и сл. от ГПК.Обаче, в случая съдия-изпълнителя въобще не е правил разпределение на суми/просто човекът въобще не е чувал за това/.Кредиторът обжалва действията му пред съда и иска обезсилването на постановлението за възлагане.Според вас какво ще е решението на съда ? Дали той ще уважи жалбата или ще я отхвърли.От една страна уж по ГПК с възлагането става собственик,придобива всички права,които до този момент длъжникът е имал. От друга страна постановлението може да се оспорва само по исков ред и то само на две основания/които тук не са на лице/.Според Вас възможно ли е жалбата на присъединения кредитор,който не е получил пари от разпределението да бъде уважена? Какво става с постановлението за възлагане,постановено в полза на един от кредиторите,дори и то да не е влязло в сила.
Предварително Ви благодаря.Търсих и съдебна практика,но уви.....няма много.Ако някой знае къде да търся,моля пишете.
галина

Re: изпълнително производство

Мнениеот донна2 » 09 Окт 2004, 11:43

съдия изпълнителя задължително трябва да направи разпределение , пресполагам ,че обжалва точно този пропуск ,мисля ,че съда ще отмени незаконосъобразните действия на съдия изпълнителя и ще ви върне на позичия в хипотезата на чл.357 от ГПК
донна2

Re: изпълнително производство

Мнениеот галина » 09 Окт 2004, 19:51

Благодаря ти ! Лошото е, че и аз си мисля същото.
галина

Назад към Изпълнително и обезпечително производство