здравейте,
имам следното питане към колеги с повече опит в тази област
въпроса е следния: търговско дружество Х организира конкурс за красота на местно ниво и подписва договор за изключително представителство с победителя в конкурса. До тук добре, проблема възниква, когато друга фирма използва снимките /направени без разрешение на победителя в конкурса, след като е подписан договора/ за реклама на свои стоки и услуги като ги публикува като част от своя реклама във вестници и списания, без да е имала разрешение за използването им.
питането ми е: при завеждане на иск как точто трябва да формулирам основанието на иска - чл. ...., ал. ... ЗАПСП
и освен имуществени мога ли да търся и неимуществени вреди
предварително благодаря за помощта
- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
сложен казус за млад адвокат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: сложен казус за млад адвокат
Първия ми сложен казус - бях сигурно на 3 месеца служба, беше във връзка със запор на акции - далеч по-просто от авторското право, но също сложно. Даваха ми съвет - разни колеги - от немай-къде - всеки изпитваше завист, че поемам дела.
Е, всичките съвети бяха с намалена интелектуална зависимост - акциите не се ревандикират, изобщо ето такива глупости.
Има доста конкретни отговори - но всичко зависи от конкретната обстановка.
А иначе - неимуществени вреди на търговско дружество - може, зависи.
Е, всичките съвети бяха с намалена интелектуална зависимост - акциите не се ревандикират, изобщо ето такива глупости.
Има доста конкретни отговори - но всичко зависи от конкретната обстановка.
А иначе - неимуществени вреди на търговско дружество - може, зависи.
- ivan_lawyer3
- Потребител
Re: сложен казус за млад адвокат
Според мен обхватът на обезщетението за вреди се простира само до имуществените вреди. Какво представляват неимуществените такива - болки, мъки, притеснения, страдание и т.н. Все душевни, емоционални състояния, неприсъщи на юридическо лице като правен субект. Това е общият случай. Ако намерите изрична законова разпоредба, подобно на чл. 631а ТЗ, може да претендирате и неимуществени вреди, макар че ми се струва малко вероятно.
- bastard
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Интелектуална собственост
|
|