Съгласно ЗАКОНА ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, чл.25, т.6, ако инвестирам в страната над 250 000 долара, след съответните проверки ако не съм бандит ми дават постоянно прибиваване.
Съгласно ЗАКОНА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИТЕ и ЗАКОНА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИНВЕСТИЦИИ и правилниците към тях, минимума който трябва да инвестирам за да получа веднага постоянно пребиваване и гражданство не след 5 а след 3 години, е 5.5 милиона лева инвестиция и да ми дадат съответния клас по закона. Може и да бъркам поправете ме.
Какво бихте ме псъветвали, първо да инвестирам 5.5 милиона, като чуждестранно лице по Закона за Чуждестранните инвестиции, или да внеса директно 250000 долара и да кандидатствам за постоянно пребиваване?
Като чета, и по двата варианта получавам гражданство след 3 години.
С кои вариант ще получа по бързо българско гражданство и кой е по удачен?
Каква ми е гаранциятя, че като ги внеса получавам постоянно пребиваване?
Има ли облекчена процедура за едното и за другото?
Кога точно трябва да регистрирам фирма, преди или след?
Как се регистрират толкова пари влезли в страната, освен с доказателството от банката, че са внесени, трябвали да ги регистрирам в БНБ или другаде?
Искам вашето независимо мнение и предварително благодаря.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Инвеститор-чуждестранно ф.л.- получаване на гражданство.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Инвеститор-чуждестранно ф.л.- получаване на гражданство.
http://193.192.48.71/bg/laws/ldoc/2135632354
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 153 ОТ 1998 Г.)
Обн. ДВ. бр.36 от 15 Май 2009г.
няма срок, следователно 3 дни след обн. >>> 18 май влиза в сила
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 153 ОТ 1998 Г.)
Обн. ДВ. бр.36 от 15 Май 2009г.
"6. вложили над 1 000 000 лв. или увеличили вложението си с този размер чрез придобиване на:
няма срок, следователно 3 дни след обн. >>> 18 май влиза в сила
- lexter
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|