Бях чел постановление на пленума на ВС от 1972 г. (може и да беше 1971 г.).
В това постановление се тълкуваше норма от отменен градоустройствен закон. Смисълът беше, че ако са налице определени предпоставки, то сгради, строени в земеделска земя преди месец 07.1969 г. не следва да бъдат премахвани като незаконни.
Смътни спомени. Сега ми трябва да го прочета и не мога да открия.
Ще се радвам някой колега да прекрати страданието ми.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ППВС от 1971 г. или 1972 г. ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ППВС от 1971 г. или 1972 г. ?
Здравейте, колега!
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 14.05.1971 Г., ПЛЕНУМ НА ВС може би?
Ако имате Сиела, мога да Ви закача линк да си го четете свободно.
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 14.05.1971 Г., ПЛЕНУМ НА ВС може би?
Ако имате Сиела, мога да Ви закача линк да си го четете свободно.
- endzhov
- Младши потребител
Аз намирам само това в Сиела, колега:
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 14.05.1971 Г., ПЛЕНУМ НА ВС
Публикувано: Съдебна практика на ВС на НРБ - гражданска колегия, 1971 г., С., Наука и изкуство, 1972 г.
ЗА ОЦЕНКАТА НА НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ, ОТЧУЖДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА И ОБЩЕСТВЕНА НУЖДА ИЛИ ОТРЕДЕНИ ЗА МЕРОПРИЯТИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ПЛАНОВОТО ИЗГРАЖДАНЕ НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА
Касае отменения ЗПИНМ, но там единствената дата, касаеща незаконни сгради, се среща така: "построените до 14.11.1958 г. сгради (без временните и второстепенните такива) се оценяват и изплащат, макар и незаконно построени".
Ако е това, да го пускам цялото.
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 14.05.1971 Г., ПЛЕНУМ НА ВС
Публикувано: Съдебна практика на ВС на НРБ - гражданска колегия, 1971 г., С., Наука и изкуство, 1972 г.
ЗА ОЦЕНКАТА НА НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ, ОТЧУЖДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА И ОБЩЕСТВЕНА НУЖДА ИЛИ ОТРЕДЕНИ ЗА МЕРОПРИЯТИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ПЛАНОВОТО ИЗГРАЖДАНЕ НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА
Касае отменения ЗПИНМ, но там единствената дата, касаеща незаконни сгради, се среща така: "построените до 14.11.1958 г. сгради (без временните и второстепенните такива) се оценяват и изплащат, макар и незаконно построени".
Ако е това, да го пускам цялото.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Така и не го намерих. Днес обаче, най-после, ми издадоха исканото удостоверение за търпимост.
- hristev
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|