- Дата и час: 21 Ное 2024, 15:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дадена голяма сума пари на ръка без документ, измама.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Дадена голяма сума пари на ръка без документ, измама.
Здравейте, май 2023 година дадох на мой "приятел" голяма сума пари на няколко пъти. На ръка и без никакъв документ. Повода беше уж с цел инвестиция в NFT. Подлъга ме доста добре и не усетих бях измамен. Уж негов приятел разработвал въпросните NFT-та, той дал парите на него и дълги и широки. Минаха няколко месеца, през които не съм търсил нито една стотинка от въпросните 50 000лв, тъй като вярвах все още, че става въпрос за инвестиция и няма да стане бързо. Та, да си дойдем на думата - минаха месеци и започнах да питам какво се случва с парите, кога ще започна да си ги възвръщам, печалба и т.н. Започна се със седмици - "другата седмица", след това другия месец и така...минаха 14 месеца. Въпросният човек не е спрял комуникацията си с мен. Продължава да твърди, че парите ги е дал на друг човек, негов приятел и той бави нещата като в началото уж му били правили проверки, затова се бавел. Не отрича, че е взел парите. Постоянно обещава, дава срокове и не ги спазва и така един безкраен кръг. До ден днешен съм получил едни 5000лв. Месец преди това ми изпрати платежно за банков превод, изпратено през Револют към мен, което най-вероятно е фалшифицирано, защото така и не ги получих - били спряни. Чувствам се страшно измамен, излъган и вече мисля да предприема някакви мерски. Та, не знам от къде да започна. Какво мога да направя и има ли изобщо смисъл. Разполагам с хронологита, в която той сам си казва колко ми дължи, как съм му ги дал, как отлага и всичко. Въпросното платежно и превода на 5000 хиляди лева. Ще съм много благодарен ако някой ме посъветва какво мога да направя. Благодаря предварително.
- stefivan1
- Нов потребител
Re: Дадена голяма сума пари на ръка без документ, измама.
Въпросният човек не е спрял комуникацията си с мен.
Как?
- ivanov_p
- Активен потребител
Ще Ви бъде трудно, но не е невъзможно.
Обаче - трябва да имате документ.
Опитайте се да го накарате да подпише.
Обаче - трябва да имате документ.
Опитайте се да го накарате да подпише.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Доста волско търпение имате, та да чакате една година. Това е измама по чл. 209 /НК. Отидете при дежурния районен прокурор и говорете с него какво може да Ви помогне. Ще трябва доказване, затова ако имате документ, с който да докажете, че сте изтеглил парите (ако са били в банка и тегленето е било на голяма сума наведнъж), намерете го. Пък за доказването, че сте ги дали, ще каже прокурорът.
- berto
- Потребител
berto написа:Доста волско търпение имате, та да чакате една година. Това е измама по чл. 209 /НК. Отидете при дежурния районен прокурор и говорете с него какво може да Ви помогне. Ще трябва доказване, затова ако имате документ, с който да докажете, че сте изтеглил парите (ако са били в банка и тегленето е било на голяма сума наведнъж), намерете го. Пък за доказването, че сте ги дали, ще каже прокурорът.
Мхм да без никакви документи или каквото и да е доказателство само на една дума кой прокурор че дори и полицай ще му обърне внимание?
Всеедно аз ся да ида в рпу-то и да кажа че съм ви дал 100К лева и после?
Мислете малко.
Автора : Или си се минал или не си, щом като човека не е спрял комуникацията си с теб очевидно не се крие и шанс има, може пък и него да го размотават, поговорете си с него ако трябва пък заедно предприемете мерки спрямо това трето лице, но без доказателство за тия пари и случилото се с тях забрави.
Успех!
- bubbles
- Младши потребител
инвестиции, пари на ръка, 50 000 лв.... смешки!
това, че плащания на ръка над 10 000 лв. са забранени, някой знае ли го? не знам дали прокурорът ще тръгне да търси длъжника, но ако има да изпълнява план, ... може да погне автора.
ако плащането бе извършено по закон, с платежно нареждане по банков път - питащият щеше да има документ в ръка, а не да разчита на мъгла в шепата си.
това, че плащания на ръка над 10 000 лв. са забранени, някой знае ли го? не знам дали прокурорът ще тръгне да търси длъжника, но ако има да изпълнява план, ... може да погне автора.
ако плащането бе извършено по закон, с платежно нареждане по банков път - питащият щеше да има документ в ръка, а не да разчита на мъгла в шепата си.
- bozyo
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|