начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Обезщетение при безработица и задочна докторантура

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение при безработица и задочна докторантура

Мнениеот lbozhkov » 18 Апр 2016, 14:02

Здравейте,
Моля за съвет. Имам следния казус:
От днес съм безработен - прекратиха ми трудовия договор, по който работех 6 месеца. Преди това бях регистриран, като безработен и взимах обезщетения в продължение на 5 месеца. Остават ми още 3 месеца от предишната регистрация за обезщетения.
Когато отидох да се регистрирам отново ми отказаха да ме регистрират, защото се обучавам задочно в докторантура.
От университета не ме осигуряват и не ми плащат - аз си плащам и уча, когато ми е удобно.
От бюрото по труда ми казаха обаче, че влизам в група учащи се (не зависимо задочно или редовно) и не ми се полага обезщетение.
Имате ли съвет, мога ли да си взема обезщетенията за оставащите 3 месеца, при положение, че съм безработен, не получавам други доходи и не ме осигуряват.
Говорих с ръководителя на докторантурата и могат да ме отпишат за 3/6 месеца, но това ще отнеме поне 1 месец за да мине през факултативен съвет, а трябва да се регистрирам до 7 работни дни.

Благодаря предварително!
lbozhkov
Нов потребител

Назад към Осигурително право