начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Прехвърляне на майчинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на майчинство

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 13:20

здравейте!
Възнамерявам да прехвърля майчинството си на майка ми. Притесняват ме обаче няколко факта.
1.При евентуално съкращение в работа ползвам ли закрила, заради това, че имам малко дете.
2.Ползването на майчинство 4-5 години преди пенсиониране ще повлияе ли върху пенсията на майка ми, поради ниския доход от 160 лв на месец за майчинство?
3.Евентуално ползването на майчинство защитава ли майка ми от съкращение?
Благодаря Ви много!
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 13:52

За да мога да отговоря на въпроса Ви ще ми бъдат необходими:
-текста на трудовият Ви договор
-текста на трудовият договор на майка Ви
-извлечения от ведомостите за трудовите възнаграждения/Вашето и това на майка Ви/
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 13:53

За да мога да отговоря на въпроса Ви ще ми бъдат необходими:
-текста на трудовият Ви договор
-текста на трудовият договор на майка Ви
-извлечения от ведомостите за трудовите възнаграждения/Вашето и това на майка Ви/
Гост

Мнениеот net » 13 Яну 2006, 09:16

Закрила при уволнение

Чл. 333. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:
1. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст или съпруга на лице, което отбива редовната си военна служба;
2. трудоустроен работник или служител;
3. работник или служител, боледуващ от болест, определена в наредба на министъра на здравеопазването;
4. работник или служител, който е започнал ползуването на разрешения му отпуск./КТ/
А за пенсията на майка Ви дали ще е от значение зависи от заплатата й - вероятно е повече от 160 лв. и ще се отрази, тъй като ако ползва майчинство ще се внасят осигуровки в по-малък размер.
net

Мнениеот бременна » 13 Яну 2006, 10:06

А може ли да ми кажете какви са осигуровките върху обезщетението от 160 лв?
бременна

Назад към Семейни казуси