Колеги, надявам се да ми помогнете да разреше следния казус.
При мен дойде клиент, чиито баща е починал на 24.04. Бащата има втори брак, който от НБД става ясно, че е от април 2000г. През 1988г. се развежда с първата си съпруга, от която има две деца-клиентът ми и сестра му. От тогава и живее с втората си съпруга. През 90-те открива ЕТ/за която не намерих информация в регистъра-неофициално, а и клиентът ми няма такава, но фирмата функционира, т.к. са работили заедно/. Имаме информация за един апартамент и два автомобила на значителна стойност, закупени след брака. Но в служба вписвания нама инф. за сделки с имоти след 1991г. нито на бащата на името, нито на втората му съпруга. В данъчното по ЕГН на двамата също не излезе нищо, а в КАТ ми отказват справка за колите. А клиентът ми не е в добри отношения с мащехата си и не може да се добере до талоните на колите. Тя също укрива и фактури на приблизителна стойност 15000лв., които трябват на клиента ми, за да се разплати с възложителите. Въпросите ми са следните:
1. Как да разбера на чие име се колите?
2. Как да разбера какво още имущество има клиентът ми?
Много Ви благодаря.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
укрева се наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: укрева се наследство
първо прати фирмата ще ти я потърсим ,второ апартамента от кого е купуван ако е от общината то тогава писмените договори не се вписваха , а все още не съществуваше и ЗОС , иди провери в общината или в държавни имоти ,в данъчното може да са "забравили" да подат декларация това се случва , в КАТ ще идите с удостоверение за наследници и тогава няма да ви откажат ,напишете си писмена молба и удостоверението ,за колите в данъчното проверихте ли , за фактурите няма проблем искайте да се назначи ревизия , ако това ЕТ съществува
а и проверете в общинска служба земеделие и гори може да има и ниви
но навсякъде ще се наложи да представяте удостоверение за наследници
а и проверете в общинска служба земеделие и гори може да има и ниви
но навсякъде ще се наложи да представяте удостоверение за наследници
- donna2
- Потребител
Донна, мерси много! Но фирмата я търсих по втория начин и я няма. Затова се притеснявам. В данъчното проверих за колите - няма. Мащехата се е обадила в данъчното и е спряла фирмата. Мога ли да го протестирам? Не съм търсила в данъчното за апартамента по адрес да видя на кой е, но ще го направя. В МВР имам познат-не намери колите. Направо шах! а ги има тези неща и са негови!
- ваня
тези неща са купувани по време на брак явно и може да са на името на втората съпруга ,така също ще трябва да проверите какво се води и на нейно име ,щом като фирмата е спряна както казвате значи съществува мога да проверя в АПИС , а ако имота /апартамента/е купуван от държавата ,по онова време писмените договори не се вписваха ,ако не е така проверете на името на мащехата какво има ,а също така на фирмата ако съществува разбира се
за ЕТ-то по случая вижте чл.60 ал.2 и 60а отТЗ и съдебната практика по него - това за ЕТ
за ЕТ-то по случая вижте чл.60 ал.2 и 60а отТЗ и съдебната практика по него - това за ЕТ
- donna2
- Потребител
Всичко на името на мащехата е проверено. Апартаментът е около 100кв. м. може ли да бъде купен от държавата в края на 90-те? Мисля, че не. Ще проверя. Не е проверено на фирмата но не знам БУЛСТАТ Дан № и др. Абе, не я открих в регистъра! Мерси
- ваня
дай ЕГН или името на фирмата и града , прати ги на donna@lex.bg ще я потърся в АПС ако желаеш
- donna2
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|