начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

МНОГО ВАЖНО!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МНОГО ВАЖНО!!!!

Мнениеот Chavdar N » 01 Юни 2004, 15:58

Колеги, спешно ми е необходима малко информация. Българска гражданка е омъжена в САЩ за българин, но с американско гражданство. От брака си имат дете на 3 години. Съпругата се интересува има ли начин да се завърне в България с детето и оттук за поиска развод и родителски права, или поне да остане тук с детето, без бащата да има право да иска да то върне в САЩ.
Някой може ли да ми препоръча голяма и стабилна адвокатска кантора в България, която да специалириза (или все пак да се занимава с МЧП), за да осъществя контякт с нея от името на съпругата.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!
Chavdar N

Re: МНОГО ВАЖНО!!!!

Мнениеот monteskio » 01 Юни 2004, 18:13

АДВОКАТСКА КАНТОРА " ГРОЗДЕВ"
ВИЖТЕ НЕТ СТРАНИЦАТА ИМ
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Chavdar N » 02 Юни 2004, 09:42

тя не беше ли във варна?
Chavdar N

Мнениеот ДИ » 05 Юни 2004, 20:54

Не ти трябва голяма адвокатска кантора. Отвори Закона!
ДИ

Мнениеот важен » 05 Юни 2004, 21:23

Е, какво му е толкова важното на това. Пак емигрантски простотии.
важен

Мнениеот sugar_boy » 05 Юни 2004, 23:45

hahaha grozdev...
1. strada6 ot razdvoenie na li4nostta li? uto4nenie monteskio = grozdev
2. mnoo si dobar be njama shto, ama po samoreklamata SAMO!
sugar_boy

Мнениеот Chavdar N » 07 Юни 2004, 12:58

и кой точно закон? а позициите пред Съда? както знаеш, това е едно от най-важните неща.
Chavdar N

Мнениеот si_di » 07 Юни 2004, 13:38

За да разберете каква правна помощ ви е необходима, разберете къде е сключен брака. Ако е сключен в САЩ /особено щом единият от съпрузите е американски гражданин/, при развод ще се прилага тяхното семейно право. По-добре е съпругата де си намери подходящи адвокати там, да си уреди семейното положение и тогава се се връща в страната.
si_di
Младши потребител

Мнениеот АЗ » 12 Юни 2004, 17:09

Считам че ДИ е прав/а/. Отвори си закона. Освен това смятам, че веднъж ако майката успее да се прибере в България с детето си-връщане няма. Наистина бащата може да иска да се върне, но какво от това? Аз лично /а това го пише, мисля и в НК/ смятам, че България няма да я застави да се върне сама или с детето си в САЩ, дори и там да приемат, че тя е извършила престъпление. Аз не знам за такъв случай. А и така развода ще стане по-лесно.
АЗ

Назад към Семейни казуси