- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дело за издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
дело за издръжка
Имам дете на 5 год.,за което бившият ми съпруг плаща издръжка в размер на 30лв.Бих искала да заведа дело за повишаване на издръжката,но неговият адвокат му казал,че нямам право на повишение,понеже детето живее при родителите ми на село.За мен е невъзможно да я гледам в града понеже често давам и нощни дежурства,но така или иначе аз се грижа финансово за дъщеря си.Първият ми въпрос е :вярно ли е че на това основание нямам право да искам повишаване размера на издръжката?Вторият ми въпрос е:вярно ли е ,че делата за издръжка са освободени от държавна такса?И трето:къде мога да прочета за минималният и максималният размер на издръжките.Благодаря предварително:)
- lidiq
- Младши потребител
Re: дело за издръжка
Можете да искате увеличение. Според новите правила издръжката се определя в границите между 30 и 80 лв. Производството е абсолютно безплатно. Би следвало и адвокатът Ви да събере хонорара си след спечелване на делото от бившия Ви съпруг. Що се отнася до това, че детето не живее при Вас, внимавайте бащата да не предяви претенции за упражняване на родителските права. Мисля че при делото за увеличаване на издръжка това не би било проблем.
- jasfe
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|