начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

МОЛЯ ВИ УЖАСНО СПЕШНО Е!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛЯ ВИ УЖАСНО СПЕШНО Е!!!

Мнениеот лидия » 03 Окт 2004, 11:31

Как се действа ако бащата откаже да върне детето ,след полагаемите му се уикендни дни,а и междувременно заплаши майката с убийство ако потърси детето.Съпрузите са разведени и майката притежава род права.Проблема е ,че днес с събота.Как трябва да се постъпи?
лидия

Re: МОЛЯ ВИ УЖАСНО СПЕШНО Е!!!

Мнениеот leonardo » 03 Окт 2004, 12:04

Отивате при дежурния полицай със съдебното решение за предоставяне на родителските права, заедно с жалба, с излагане на фактите относно отказ за връщане на детето, заплахи за убийство и позоваване на Закона за закрила на детето. В краен случай помолете полицаите да осигурят защита на детето за 24 часа - виж пак в закона предпоставките. Жалбата е необходима за образуване на преписката. Представителят на детска педагогическа стая в полицията се занимава с мерките по закона за закрила на детето!
leonardo
Младши потребител

Мнениеот лидия » 03 Окт 2004, 23:08

благодаря ти леонардо!аз успях и сама с дежурния прокурор и с полицаи:)
лидия

Мнениеот лидия » 03 Окт 2004, 23:13

сега клиентката иска да му бъдат отнети правата на посещение.дали да пуснем йалба до прокурора или направо към съда да се обърнем?
лидия

Мнениеот bzz » 04 Окт 2004, 12:30

A ot prokurora kakvo 6te iska6?
Ne moje da bade li6en ot "pravo na pose6tenia", dori li6eniat ot roditelski prava ima pravo na li4en rejim za svijdane. Moje6 samo da iska6 izmenenie na rejima na svijdane.
Sorry za latinitsata-znam,4e ne e udobno za 4etene.
bzz

Re: за bzz

Мнениеот лидия » 05 Окт 2004, 00:12

Когато отидохме в полицията ми отказаха съдействие и ме насочиха към дежурния прокурор.Той им нареди да съдействат.Без негова помощ трябваше да чакаме до понеделник,за да ни издадат писмено нареждане.Няма проблем за латиницата,прочетох жсичко без проблем.Благодаря ,че се отзова:)
лидия

Мнениеот е » 05 Окт 2004, 16:50

Най-чисто си е лишаване от родителски права, но дали имате основанията по закона?
е

Мнениеот bzz » 05 Окт 2004, 19:08

Имах предвид, че в тази ситуация прокурора не може да направи нищо, нито да те насочи към полицията, защото и те не могат да му ограничат правото на посещения, нито да го лишат от това право. В случая може само да му се ограничи режима на свиждане, но не и да бъде лишен, както вече писах и лишения от родителски права има режим на свиждане.
Режима на свиждане подлежи на промяна (примерно да отпадне преспиването при бащата, вместо два пъти месечно-да е веднъж посешението), поради изменение на обстоятелствата, взети предвид при първоначалното му определяне.
Другият вариант е всеки път, когато не връща детето да търсите съдействието на полицията. :)
bzz

Re: za bzz

Мнениеот лидия » 05 Окт 2004, 21:45

прокурора ми беше нужен за да върнем детето на майката,не за отнемане на правата на бащата:)Но до колкото знам ,ако има основания за лишаване от родителски права,задължително участва прокурор в делото:)както и да е исках само да уточня.да се надяваме ,че няма да стигаме до там.бащата обича детето си и иска да се грижи за него,не ми се ще аз да съм тази,която да го лиши от тази възможност.
лидия

Мнениеот bgjurist » 07 Окт 2004, 10:28

Не съм чел мненията на колегите преди мене. Писмено съобщение до прокурора и органите на МВР за престъпления по чл.182, ал.2 и чл.143 във вр.с чл.115-НК. Разбирате ме, нали? Впоследствие можете да искате и лишаване от род.права.
bgjurist
Потребител

Мнениеот лидия » 07 Окт 2004, 16:05

точно това възнамерявам да направя:) благодаря ти!
лидия

СПЕШНО ! СПЕШНО ! СПЕШНО !

Мнениеот iasen » 11 Окт 2004, 02:28

КОЛКО Е ДАВНОСТНИЯ СРОК ЗА ЗАВЕЖДАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ ИСК, ПРИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ / В ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО / , ПО НАСТОЯЩЕМ ЧАСТНО ??? МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ СПЕШНО.
iasen
Нов потребител

Re: СПЕШНО ! СПЕШНО ! СПЕШНО !

Мнениеот Anastassia Terzieva » 11 Окт 2004, 02:38

po dobre zadaite vaprosa si kato otdelna nova tema :))))))
Anastassia Terzieva

Назад към Семейни казуси