начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

ГПК- свидетели

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГПК- свидетели

Мнениеот Данчо » 28 Ное 2004, 22:48

Гледа се дело за присъждане на родителски права. Нямам адвокат, противната страна ще води двама свидетели. Моят въпрос е: Мога ли аз да задавам въпроси на свидетелите на противната страна, тъй като аз няма да водя свидетели мои свидетели. Познавам тези хора, имам каво да ги запитам, Имам ли право на това?
Данчо

Re: ГПК- свидетели

Мнениеот rossa » 28 Ное 2004, 23:00

съветвам те да си наемеш адвокат
rossa
Младши потребител

Мнениеот соледад » 28 Ное 2004, 23:11

агажирай адвокат, ако нямаш финансова възмогжност в краен случай може и сама . постарай се да бъдат разпитани и свидетели които ти ще доведеш на заседанието . Добре е разпитът да се проведе едновременно, можеш да задаваш въпроси на свидетелите на противната страна, но не разчитай че те ще установят че ти си по добрия родител. Ако си ответник по иска оспорвай всички твърдения в исковата молба но не мисля че ще можеш да се справиш сама. социалните работници ще представят и становище за интереса на детето. Делото е тежко имаш нужда от помощ.
соледад

Мнениеот seronio » 29 Ное 2004, 11:48

Съгласно ГПК въпроси към свидетелите се задават първо от страната която ги е ангажирала след това от противната.Можеш да задаваш въпроси към всички свидетели,но несенадявай, че ще говорят в твоя полза те са там именно да докажат,че неставаш за родител.Затова не се явявай без адвокат.
seronio

Мнениеот slst » 29 Ное 2004, 15:56

В най - лошия случай изчакай да чуеш какво ще кажат свидетелите, задай си въпросите към тях и помоли съдията, с оглед представените в с.з. гласни доказателства, да ти предостави възможност в следващо заседание и ти да представиш такива.
slst

Мнениеот Mi-Lena » 29 Ное 2004, 16:28

Конкретен отговор на въпроса: Да, имаш право да задаваш въпроси на свидетелите на другата страна, но едва след като страната, която ги е довела изчерпа своите въпроси към тях.
Съветите на колегите по-горе се обясняват с това, че по тези дела се засягат много лични проблеми. Т.е. ти може би ще бъдеш засегната емоционално и няма да си в състояние да участвуваш адекватно в процеса. Показанията на тези свидетели вераятно ще бъдат в твой ущърб. Съмнително е дали ще казват истината при твоите въпроси, ако се страхуват за излъжат, ще казват, че не помнят.
Mi-Lena

Назад към Семейни казуси