- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Бащинство
Живях с приятелката си две години.Роди ни се дете,но тя без мое знание го записа с баща неизвестен.Не оспорих понеже бях обещал да се разведа с вече бившата си жена.Сега съм развевден,но тя ми поставя други условия,които аз не мога да приема.Впоследствие тя взима детето и замина.аз искам това дете.Искам да предява иск за бащинство и родителски права,защото сега не ми позволява даже да го видя.Детето е на 8 месеца.Бих искал някакив съвет или някой да се заеме с това.За колко врвмв бих си решил проблема,защото има опасност да излезе зад граница с детето.Благодаря.
- digass
- Нов потребител
Re: Бащинство
Можете да припознаете детето със заявление до длъжностното лице по гр.състояние в Общината. Съобщава се на майката, която има право да оспори в 3 месечен срок. Ако не оспори - ще бъдете вписан в акта за раждане като баща на детето.
- maria01
- Потребител
Благодаря Мария.А с вписването в акта за раждане придобивам ли родителски права.На майката аз ли трабва да съобщя или това общината го прави.А фамилното име на детето?
- digass
- Нов потребител
Общината й съобщава, но най-добре се разбери с нея първо, защото може да се заинати и да оспори припознаването. Тогава трябва да заведеш дело в 3 месечен срок за установяване на произход. Иначе с вписването в акта за раждане ставаш баща на детето и съответно придобиваш родителски права. След като не живеете заедно, обаче, за да ги упражняваш реално, ако не се разберете доброволно пак трябва да търсиш съдебна намеса.
Така че, най-добре се извини най-чистосърдечно на това момиче, за това, че си я оставил съвсем сама в момент когато е имала най-голяма нужда от помощ, че не си бил до нея когато е била бременна и когато се е раждало детето ти. ТРЯБВА ДА Я ПОМОЛИШ ЗА ПРОШКА! Желая Ви да се съберете отново и да заживеете спокойно с детето си и двамата!
Така че, най-добре се извини най-чистосърдечно на това момиче, за това, че си я оставил съвсем сама в момент когато е имала най-голяма нужда от помощ, че не си бил до нея когато е била бременна и когато се е раждало детето ти. ТРЯБВА ДА Я ПОМОЛИШ ЗА ПРОШКА! Желая Ви да се съберете отново и да заживеете спокойно с детето си и двамата!
- maria01
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|