начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

казус относно наследяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус относно наследяване

Мнениеот kalina_malina_11 » 22 Май 2015, 11:13

Сключих брак през 2014 и за мен това е първи брак, нямам деца. Съпругът ми има дъщеря от първия си брак. Заедно с баща ми и брат ми сме наследници на покойната ми майка. Ако аз почина преди съпруга ми логично е той да наследи имотите чрез мен, а след това неговата единствена дъщеря да наследи него. Въпросът ми е какво мога да направя аз сега, за да предотвратя такова развитие :))))... Единственото, за което аз се сещам е да не умирам преди съпруга ми :)))) Моля за съвет ...
kalina_malina_11
Нов потребител

Re: казус относно наследяване

Мнениеот octavia » 22 Май 2015, 11:59

Няма как да предотвратите обстоятелството, че съпругът ви е наследник по закон (бтв докато нямате деца и имате жив родител и брат, съпругът ви не е единственият наследник, но да - наследява част от имуществото ви). Можете да прехвърлите имуществото си на човек, на когото имате доверие, или... да се разведете. Имайте предвид, че дъщерята на съпруга Ви винаги ще е негов наследник, дори когато имате общи деца след време, и тя все ще може да наследи нещо "ваше" или "общо" (на двамата), ако умрете преди него. Това е положението. Ако не сте склонна да поемете този "риск", не дръжте никаква собственост на свое име - макар че по този начин пък може да ощетите други свои наследници по закон - деца (ако имате след време), родител, брат.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Re: казус относно наследяване

Мнениеот kalina_malina_11 » 23 Май 2015, 09:47

Благодаря за съвета. Не желая да се развеждам и целта ми не е да лиша съпруга си. Искам да съм сигурна, че неговата дъщеря няма да получи нещо, което по чисто морални принципи не и принадлежи. Тя е пристрастена към хазарта и знам какво ще направи в мига, в който се докопа до пари или някаква собственост. Това е и причината да търся варианти тя да бъде изолирана от възможността да получи нещо, което се наследява по моя линия. Най-малкото мисля, че не е справедливо да получи нещо, за което няма никакъв принос.
kalina_malina_11
Нов потребител

Назад към Семейни казуси